Recept på Bärpaj x 2

av Home2Tiny
Recept på Bärpaj x 2

Vilken dag det blev på stranden igår

Helt ljuvligt att få kasta sig i det blå och sen bara lata sig i solstolen, läppja på iskall frappe som jag hade med mig på termos, funkade hur bra som helst, (ett tips om du som jag har svårt för att dricka varmt kaffe på stranden när solen steker), läsa en bra bok och bara njuta av det där att göra absolut ingenting, en underskattad syssla måste jag säga…Andra som njuter av värmen är helt klart alla bär, för göta petter vad det växer. Har nog aldrig haft så mycket hallon, blåbär, vinbär och smulgubbar på mina buskar.
Så efter att ha plockat skålar fulla och inventerat skafferiet snodde jag ihop de här två olika pajerna som vi krängde i oss efter middagen i går kväll, inte svårt alls fast jag kunde svära på att det inte fick plats en smula till efter den goda maten.
Måste säga att min lchfpaj blev en ny favorit, mörk choklad, nötter och bär i en oslagbar kombo.
Kanske några pajer för helgens fika?

BÄRPAJ MED VIT CHOKLAD OCH RICE KRISPIES
Ingredienser en pajform
Smulpaj
150 g kallt smör
2 dl havregryn
2 dl socker
2 tsk bakpulver
3 dl mjöl
1-2 dl rice krispies (kan uteslutas)

Fyllning

500 g blandade bär frysta eller färska
200 g vit choklad

Så här gör jag
Sätt ugnen på 200 grader
Skär smöret i små kuber och nyp ihop alla ingredienserna till smulpajen till en smulig massa
Lägg bären i botten av en pajform
Hacka chokladen fint och fördela den över bären
Strö över smulpajen
Grädda pajen i ca 25-30 minuter eller tills den fått fin färg
Serveras med glass eller vispgrädde

Recept på Bärpaj x 2

BÄRPAJ MED MÖRK CHOKLAD OCH VALNÖTTER LCHF
Ingredienser 1 port
Smulpaj
25 g kallt smör
1 1/4 dl mandelmjöl
1/4 dl kokosmjöl
1 tsk honung
1 tsk vaniljpulver 
Ca 1/2 dl grovt hackade valnötter

Fyllning

1-1 1/2 dl färska eller frysta bär
25-50 g mörk choklad

Så här gör jag
Sätt ugnen på 200 grader
Skär smöret i små kuber och nyp ihop alla ingredienserna till smulpajen till en smulig massa
Lägg bären i botten av en pajform
Hacka chokladen fint och fördela den och  över bären
Strö över smulpajen
Grädda pajen i ca 25-30 minuter eller tills den fått fin färg

Serveras med vispgrädde

Recept på Bärpaj x 2Recept på Bärpaj x 2

Nu måste jag sätta fart för idag ska jag till Varberg och möta upp två bloggvänner, som jag ser så mycket fram emot att träffa. Jag kan bara tänka mig hur mycket babbel och fnitter det kommer att bli över en fika.

Ha en härlig dag vänner!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

22 kommentarer

Helenas enkla vardag 12 juli, 2014 - 07:30

Vilka underbara bilder, det är så man vill krypa in i dom. Ha det så himla mysigt! Såg att Annelie skulle stå på torget och sälja sina alster och vem vet ni kanske springer på N och hennes lilla familj också.
Ha en lovely dag.
Kram Helena

Svar
Fru Eriksson 12 juli, 2014 - 07:57

Jaa…Nu är det ljuvligt med sand mellan tårna bad sol & gottit hihi…
Riktigt smarrigt ser detta ut-Tack för recept!

/Ha det gott vännen & Kram

Svar
IngelaMolly 12 juli, 2014 - 08:18

Ser underbart gott ut och vilka fantastiska bilder! Önskar jag kunde följa med till Varberg <3

Svar
Petra Nymans Dagbok 12 juli, 2014 - 08:23

Det ser ju galet gott ut! Önskade att jag var lite mer åt bakmorsahållet! Hihi Underbart med lata dagar o sand mellan tårna! Ha en härlig lördag! Kramar Petra <3

Svar
Mamma C 12 juli, 2014 - 08:34

En riktig smarrig efterrätt.
Kram Mamma C

Svar
dnyahuset.blogspot.se 12 juli, 2014 - 09:08

Och jag som ääälskar pajer! Tack för tipset!

Svar
Enkel stil 12 juli, 2014 - 09:30

Älskar dom långa sköna sommardagarna. Ha en trevlig liten bloggträff. Kram Anita

Svar
ETT RÖTT MONOGRAM 12 juli, 2014 - 11:04

Grattis till veckans blogg! Fantastiska
foton, det med karaffen är så vackert.
Ha en fin lördag i Varberg
Kramar/AM

Svar
Monica 12 juli, 2014 - 12:03

Men så gott ☀️ha en fin tur till Varberg ?kram Monica

Svar
Eva Lundberg 12 juli, 2014 - 12:22

Oj så gott det där ser ut… Tack för alla fantastiska recept, Tina. Behöver dem verkligen nu!
Kram Eva, Tinibelli

Svar
anettan 12 juli, 2014 - 12:32

Så gott. Jag är faktiskt lite besviken för våra hundar har ätit upp de flesta av våra bär…..hur gott nu det är för dom. Jordgubbar, krusbär och vinbär……har jag sagt att de inte alltid är mina favoriter de där fyrbenta?? Kram anette

Svar
Hanna 12 juli, 2014 - 13:00

Hur gott låter inte det där då. Mums!

Svar
Jennica... 12 juli, 2014 - 14:15

Vilken fantastiskt fin liten paj! Så många goda recept du bjuder på – tack!
Kram Jennica

Svar
Sallys hus 12 juli, 2014 - 14:45

Men åå det där lät supergott!
Måste testas framöver.
Fina bilder och vad mysigt med liten bloggträff..;) Det ska jag med på på måndag..;)
Ha en toppenhelg nu!
kram Katarina

Svar
Anonym 12 juli, 2014 - 15:09

Åh, somrigt härliga bilder!!
Tack för ytterligare ett fint recept:)
Bästa bloggen!
/Fia

Svar
Gittan 12 juli, 2014 - 15:12

Jag är på bloggpromenad och fastnade här hos dig, vilken fin blogg du har och härliga recept, fina bilder och så kul att läsa.
Kramar.

Svar
Sabelhagens Olivlund 12 juli, 2014 - 17:13

Så gott det ser ut! Jag måste prova detta och många av dina andra recept när jag kommer hem. Hoppas bloggträffen var hur mysig som helst.
Kram Maria

Svar
FJÄDERNEJLIKAN 12 juli, 2014 - 18:52

Tack för inspirationen till lite nytänk till bärpajer, 🙂 och grattis till veckans blogg! Kramizz Laila

Svar
Caroline 12 juli, 2014 - 19:20

Den där lchf-pajen lät ju riktigt god, spar den i min mapp på datorn 🙂

Ha en fin kväll!

Svar
Charlie 13 juli, 2014 - 00:26

OMG, så gott det ser ut! Jag älskar 1) paj 2) choklad – perfekt kombo med andra ord!

GRATTIS till veckans blogg <3

KRAM!

Svar
Eva 13 juli, 2014 - 08:09

Härliga bilder som gör mig glad så här innan jag skall till jobbet TACK för det Tina ha det underbart o såå kul o du var värd att vinna !!! kramen

Svar
Queen of Kammebornia 14 juli, 2014 - 07:08

Mmm, vad det ser gott ut, den ska jag prova! Stor kram!

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »