Recept på Sparris med kräft och äggsås lchf

av Home2Tiny
Recept på Sparris med kräft och äggsås lchf

 Det bor nog en liten Cajsa Warg inom mig

för allt som oftast tar jag “vad jag haver” och lagar allt på en höft.
Ibland blir det rena rama katastrofen, men för det mesta blir det hyfsat gott och vid ett och annat tillfälle blir det en riktigt höjdare, som igår.
Killarna hade beställt club sandwich, Mr C ville ha ugnsgratinerade rödbetor och jag var sugen på sparris, så man kan väl säga att det var full rulle i köksregionen, frågan var bara hur jag skulle tillaga mina sparrisar.
Efter att ha inventerat kylen och hittat en burk kräftor snodde jag ihop en kräft och äggsås som jag hällde över sparrisen, jamen det blev riktigt gott, eller rättare sagt hade jag svårt att sluta äta, ett gott betyg från mig själv…….och då måste jag såklart dela med mig av receptet, plättlätt att göra och sååå gott.
Den här rätten är även perfekt att bjuda på till förrätt.
Recept på Sparris med kräft och äggsås lchf

SPARRIS MED KRÄFT OCH ÄGGSÅS

Portioner/st: 2
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

Ett knippe sparris
Olivolja
2 hårdkokta ägg
1 1/2- 2 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
1 1/2 tsk hummerfond
Saft från ca 1/4-1/2 citron
Skal från ca 1/2 citron
1 burk kräftstjärtar
Gräslök
Dill
Salt och peppar

SÅ HÄR GÖR JAG

Hårdkoka äggen och hacka dem
Sätt ugnen på 225 grader
Sätt in och förvärm en plåt
Blanda sparrisen med olivolja, salt och peppar
Lägg sparrisen på den förvärmda plåten och sätt in den mitt i ugnen ca 4 minuter.
Hacka dill och gräslök
Koka upp vispgrädde creme fraiche och hummerfond
Dra ifrån kastrullen från spisen
Vänd ner ägg, citronsaft och skal, dill, gräslök, kräftstjärtar och rör om
Salta och peppra
Lägg upp sparrisen på ett fat
Häll såsen över
Njuut!
Did You Make This Recipe?
Har du lagat det här receptet? Tagga mig på Instagram @Home2tiny
Idag fortsätter vi att njuta av det fina vädret och pysslar i trädgården.
Ha en strålande dag vänner!
Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

20 kommentarer

hemma hos lilla mej 3 maj, 2014 - 08:07

Mums vad gott det ser ut .Tack för receptet .Det ska jag testa .Ha en underbar lördag fina du .kram Rita

Svar
Fru Eriksson 3 maj, 2014 - 08:19

Mumms sååå gottit & vackert det ser ut,vännen …
/Kram & ha en alldeles fantastisk dag!

Svar
Sabelhagens Olivlund 3 maj, 2014 - 08:30

Ser supergott ut! Snart fyller du en hel receptbok, väntar:)
Här blir det en tur till staden och lite shopping, ett avbrott från rivning av altan.
Ha det gott vännen
Kram Maria

Svar
Channal 3 maj, 2014 - 09:45

Oj så gott! Även jag är nog en liten Kajsa Varg!

Strålande dag till dig med! KRAM Anna

Svar
Blåklinten 3 maj, 2014 - 10:29

Mmm ser gott ut!
Ha en härlig helg och glöm inte att kopplas också;))

Svar
Guldkryckan 3 maj, 2014 - 10:51

Skrivs omedelbart ut för att sparas i min mapp i bokhyllan inför kommande tillagning av delikatesser.

Tack och ha en superb Lördag 🙂

Svar
Ninni 3 maj, 2014 - 11:59

Ser otroligt smarrigt ut! Visst är det kul när hopkok-experimenten blir så lyckade:) Kram / Ninni ♥

Svar
anettan 3 maj, 2014 - 12:42

Mmm vad gott! Jag längtar faktiskt hem till min trädgård, snart är jag hemma. Kram Anette

Svar
Pemsplatser 3 maj, 2014 - 12:44

Mums så gott. Många härliga inlägg har du gjort också som jag kikat igenom:) Kram till dig

Svar
Frökenms 3 maj, 2014 - 16:12

Åh såg jättegott ut. Själv tar jag det säkra före det säkra med matlagning. Har alltid recept och utifrån det kan jag chansa lite… Vilken fegis jag är. Haha.
Kramis

Svar
Mamma C 3 maj, 2014 - 16:29

Hur gått såg inte detta ut då. Det här kommer att testas, var så säker. För just nu är det ofta sparris på tallriken här hemma.
Kram mamma C

Svar
Villa Ell 3 maj, 2014 - 17:06

För att tömma både kyl och skafferi så kan middagarna bli lite hipp som happ!
Igår rev vi parmesan över sparrisen, gott det med!
Ha en fin kväll
Kram Sandra

Svar
evalevabo 3 maj, 2014 - 17:35

Ser väldigt smarrigt ut. Här är det nästan alltid mannen som lagar helg maten..jämt. Ok tycker jag. Dukar gärna så det går såå bra.
Kram

Svar
UnikaUgglan 3 maj, 2014 - 17:57

Hej, vill börja med att be om ursäkt ifall du inte tycker om sådana kommentarer. Men jag har en lite tävling på min blogg där man kan en fräsch brödlåda.Jag skulle bli jätte glad om du skulle delta i tävling. http://unikaugglan.blogg.se/2014/april/vinn-en-brodlada-2.html#comment Mvh UnikaUgglan

Svar
Melody and M.E 3 maj, 2014 - 18:32

Vi åt egen odlad sparris i förrgår, men då blev det bara smör och hyvlad parmesan till!
I morgon är det nog dags för att skörda igen och räkor finns i frysen så då kan det bli att
testa ditt recept! Det låter som en utmärkt söndagslunch för mannen och mig!
Kram M.E

Svar
Livskraft 3 maj, 2014 - 18:41

Låter riktigt mumsigt.
Kram

Svar
Anonym 3 maj, 2014 - 19:22

Mums, det där såg väldigt smarrigt ut. Jag är din totala motsats – jag vill ha recept att följa eller ha kollat in hur min make (han är kock) gör och sedan imitera. Jag är verkligen ingen som har känslan att bara svänga ihop något. Wish, men tyvärr…jag tar med och härmar ditt recept. Hoppas det är ok! Kram Mia
http://happyvardag.se/2014/05/03/att-gilla-laget/

Svar
Anna 4 maj, 2014 - 05:16

Ser ju jätte smarrigt ut 🙂
Ha en skön söndag! Kram

Svar
Lena 4 maj, 2014 - 06:18

Verkar hur gott som helst det där!

Kram Lena

Svar
Villa Freja 4 maj, 2014 - 08:34

Å så gott. Sparris och räkor. Den kombinationen kan ju bara inte bli fel. Kram.

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »