Recept på Rabarberpaj med en touch av lakrits lchf

av Home2Tiny
Recept på Rabarberpaj med en touch av lakrits lchf
Vilken lycka att få plocka sina egna rabarber i trädgården
Det är  väl inbillning men jag tycker alltid pajen eller kakan smakar så mycket bättre om man själv har plockat bären eller frukten, det blir liksom en annan känsla.
Vi fortsatte med projekt köksträdgård förra sommaren men tyvärr blev det inte så mycket planterat som vi önskat, men några rabarberplantor petade vi ner och till min glädje verkar de ha trotsat vinterns kyla och lyckats med bedriften att kravla sig upp ur jorden, hurra.
Så i lördags snodde jag ihop en rabarberpaj à la lchf som blev riktigt smarrig, men så gjorde jag det igen……skrev inte ner de exakta måtten
Och eftersom jag har ett minne som en guldfisk så rinner sådana viktiga saker av mig lika fort som smöret på en teflonpanna, så japp det här receptet får ni ta med en nypa salt, det kan vara så att ni får öka på någon av ingredienserna……eller kanske till om med minska ha, ha, som sagt, guldfisk…..
Jag har inte använt något sötningsmedel på rabarberna, därför är pajen något syrlig.
Recept på Rabarberpaj med en touch av lakrits lchf

RABARBERPAJ MED EN TOUCH AV LAKRITS LCHF

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

Ingredienser liten form
Rabarber
75 g smör
1 1/2 dl mandelmjöl
1 1/2 dl kokosflingor
1 tsk honung
1 tsk lakritspulver
1/2 tsk vaniljpulver
Mandelspån

SÅ HÄR GÖR JAG

Sätt ugnen på 175 grader
Lägg ut den sköljda och skurna rabarbern i en liten ugnsfast form
Smält smöret
Blanda i övriga ingredienser förutom mandelspån
Bred ut smeten över rabarberna
Strö över mandelspånen
Gräddas i ugnen tills pajen fått fin färg ca 15-20 minuter beroende på ugnsvärme
Serveras med vispgrädde eller grekisk yoghurt
Did You Make This Recipe?
Har du lagat det här receptet? Tagga mig på Instagram @Home2tiny
Ha en härlig dag vänner!
Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

30 kommentarer

Hemma på Sjuan 29 april, 2014 - 05:07

Så gott med rabarberpaj! Väntar på att mina ska komma upp lite mer sen tänkte jag göra en egen variant på nyttigare paj 😉
Fina bilder, kram Suss

Svar
Sabelhagens Olivlund 29 april, 2014 - 05:44

Himmel så gott! Det blev aldrig någon paj i helgen för mig, så nu är jag sååå sugen:)
Kram Maria

Svar
Fru Eriksson 29 april, 2014 - 07:13

Mmm Gottit & så vackert porslin ♡ …
/Kram vännen

Svar
hemma hos lilla mej 29 april, 2014 - 07:23

Mums vad gott med rabarberpaj .Underbara bilder .Ha en fin tisdag .Kram Rita

Svar
Sallys hus 29 april, 2014 - 08:22

Heeeeej!
Men å vilka ljuvliga bilder. Vår rabarber börjar också komma nu och jag tycker som du…nog smakar det bättre om det är egna bär..;)
Ha en fin dag!
Kram Katarina

Svar
Ekenäsliv 29 april, 2014 - 08:30

Älskar rabarber, bruka design, men INTE lakrits 😉
Tur man kan ploca bort det då?
Ska göra en ananaspaj till imorgon och svägerska är glutenallergiker, så jag ska hitta ett bra recept:)
Men brukar undvika för mycket gluten o laktos själv, för min mage mår bättre då:)
Ha en go dag Tina!
Kramar Anna

Svar
Carola 29 april, 2014 - 08:59

Så himla gott med rabarberpaj. Det är sommar det! Hoppas att allt är bra med dig vännen
Kram Carola

Svar
Bodil Morse 29 april, 2014 - 10:32

Oj, så gott. Jag har inga rabarber, har tyvärr inte lyckats med dem men i år så. Längtar efter rabarber paj och detta såg ju och lät ju så himla gott.
Kram Bodil.

Svar
Annika 29 april, 2014 - 12:12

Tack för det receptet! Måste ju vara en hit, både rabarber och lakrits två av mina favoriter i en och samma paj. Mums!! Det ska jag testa. Kram Annika

Svar
Linda-Mamma till Alfred 29 april, 2014 - 13:36

Åh så himla gott!Rabarber reda alltså;)Himla fint porslin med gör det ju inte sämre precis;)

Svar
Le petit jardin 29 april, 2014 - 14:09

Egna rabarber är guld värda, tror jag ska fixa till mig en rabarberpaj i helgen om jag hinner med

kram kajsa

Svar
Villa Freja 29 april, 2014 - 14:28

Vi bakade rabarberpaj härom dagen, första rabarberna vi plockade i nya trädgården. Kram.

Svar
Channal 29 april, 2014 - 15:19

Jag kan bara niga och tacka för alla dina Lchf-godis-recept! Älskar't!

KRAM Anna

Svar
Kicki 29 april, 2014 - 15:24

Gu' vad den ser god ut! Har inte kollat hur långt våra rabarber har kommit…hoppas de står kvar;)
Kram

Svar
Villa Ell 29 april, 2014 - 17:31

Håller med, egen plockade bär är något speciellt 🙂
Jag tror det finns hopp för mina rabarber som jag satte förra året!
Idag har mannen grävt och lagt sten runt (stora drömmen) trädgårdslandet!

Kram vännen
Sandra

Svar
Eva Lundberg 29 april, 2014 - 18:04

Tack för ett bra lchf-recept! Den ser så god ut…
Kram Eva, Tinibelli

Svar
Susanne 29 april, 2014 - 18:14

Låter kalasgott

Svar
Lindas plats 29 april, 2014 - 18:18

Rabarberpaj är riktigt gott.
Hoppas du haft en fin dag
Kram Linda

Svar
Mamma C 29 april, 2014 - 18:29

Så gott, längtar tills jag kan börja plocka av mina rabarber. Dom har inte blivit så långa ännu. Lakrits ska testas i alla fall när jag gör rabarberspaj nästa gång.
Kram Mamma C

Svar
Bara MammaMilla 29 april, 2014 - 18:40

Visst smakar det bättre när man har plockat bären själv. Lakrits på rabarberpaj, det måste provas, jag som älskar lakrits (och rabarberpaj 😉 ). Ha en fin kväll! Kram Camilla

Svar
anettan 29 april, 2014 - 19:00

Mmm vad gott och visst är det lite lyxigt att ta från egen skörd. Din form blev jag lite småkär i, jätte fin. Kram anette

Svar
Life´s Silverlining and I 29 april, 2014 - 19:13

Men den lät väldigt spännande. Även om jag inte äter enligt LCHF ska jag nog testa denna. KRAMAR Pernilla

Svar
Anonym 29 april, 2014 - 19:55

Mmmm, lät väldigt gott. Måste jag prova någon dag. Hoppas du haft en skön tisdag. Kram Mia
http://happyvardag.se/2014/04/28/att-kanna-igen-sig-sjalv/

Svar
Livskraft 29 april, 2014 - 19:58

Rabarberpaj är alltid gott, spännande kombo med lakrits.
Kram

Svar
Helenas enkla vardag 29 april, 2014 - 20:01

Vilka underbara kort och vilket fint porslin. Bruka eller Mateus? Älskar lakrits så den där måste jag testa.
Kram Helena
Ps du kan inte ångra dig att komma på lördag. jag vill inte vänta tills i höst.

Svar
svart vitt och rött 29 april, 2014 - 20:26

Lakrits i pajen verkar ju spännande 🙂 Ser supergott ut!

Svar
Tess - Svengelska Huset 30 april, 2014 - 04:18

Men mums vad gott det både låter och ser ut!!! Tack fr tipset (ännu en gång). Kram

Svar
Kia 30 april, 2014 - 06:27

Lakrits och rabarber? Ja, det kanske funkar. 🙂
Våra är påväg upp och de är väl de som först kommer och växer så det knakar.

Ha en toppen valborg!
Kram Kia

Svar
Guldkryckan 30 april, 2014 - 07:28

Jo..plockar man ingredienserna själv så blir det ju godare, så är det ju 🙂

Va gott det såg ut på bilderna 🙂

Ha en skön valborg.

Svar
Camillas dagar 10 maj, 2014 - 14:10

Jag hittade detta via jeanette, som länkat hit (jjsdagar). Gjorde den nyss men tog hallon i stället för rabarber. Underbart! Tack för tipset!
Kram!

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »