775
Orkar ni mer mat?
Jag kan ha fel men visst känns det som om påsken slår julen i frosseri av godsaker.
Tycker jag äter och fikar mest hela tiden och än är det inte slut, vi har ju två dagar kvar att njuta av livets goda.
Och då passar det ju fantastiskt bra att tipsa er om några goda tilltugg som passar förträffligt till bubblet innan maten och så bjuder jag på två tillbehör som är supergoda till både lax och kyckling.
Jag börjar med min personliga favorit till bubbel.
Älskar den här kombon av söta jordgubbar och en len mascarponecreme där man anar en touch av citron, smakar himmelskt.
Älskar den här kombon av söta jordgubbar och en len mascarponecreme där man anar en touch av citron, smakar himmelskt.
Jag har inte skrivet ut några mått för jag gör cremen alltid på en höft och smakar mig fram.
JORDGUBBAR MED MASCARPONECREME
Ingredienser
Färska jordgubbar
Mascarpone
Grekisk yoghurt
Citronskal
Vaniljsocker (vaniljpulver)
Honung
Rostade mandelspån
Så här gör jag
Skölj, rensa och dela jordgubbarna
Blanda mascarpone med grekisk yoghurt
Tvätta citronen och riv citronskal
Blanda ner citronskal och vaniljsocker (lchf vaniljpulver)
Spritsa röran på jordgubbarna
Ringla honungen över jordgubbarna
Dekorera med mandelspån
Den här röran använder jag till så många olika rätter, ibland har jag ägg i när den ska vara lite mer mättande men som tilltugg tycker jag den äggfria varianten passar bäst.
KRUSTADER MED KRÄFTRÖRA
Ingredienser
Krustader (som jag köper färdiga)
1 burk kräftstjärtar
1 burk creme fraiche (den feta)
1 liten rödlök
1 kruka dill
1-2 tsk Dijonsenap (efter smak)
Salt o peppar
Så här gör jag
Hacka kräftorna, rödlöken och dillen
Rör i hop med creme fraiche och senap
Salta o peppra efter smak
Fyll krustaderna med röran strax innan servering
Det här tilltugget är killarnas favorit, något som jag själv inte äter, men enligt dem så är det mums.
SALAMICHIPS
Ingredienser
Salami eller annan korv eller skinka, tunt skivade
Så här gör jag
Sätt ugnen på 150 grader
Lägg ut salamiskivorna på en bakplåtspapperklädd plåt
Grädda i ugnen i ca 10-15 minuter
Låt svalna
Wow säger jag bara, detta är en sann njutning för alla sinnen.
Skulle utan tvekan kunna äta upp allt själv och när jag tänker efter vad det nog jag som skrapade upp det sista på serveringsfatet när vi bjöd på det i fredags, ha, ha.
Skulle utan tvekan kunna äta upp allt själv och när jag tänker efter vad det nog jag som skrapade upp det sista på serveringsfatet när vi bjöd på det i fredags, ha, ha.
SPARRIS MED PARMESAN OCH VITLÖK
Ingredienser ca 4 port
20 st grön sparris
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
salt och peppar
2 msk balsamicovinäger
1 dl flagad parmesanost
Så här gör jag
Sätt ugnen på 225°C. Sätt in och förvärm en plåt
Skala och skiva vitlöken.
Blanda den med olivoljan
Bryt eller skär bort ca 2 cm av nedre delen på sparrisarna.
Blanda sparrisarna med vitlöksoljan, krydda med salt och peppar.
Lägg sparrisarna på den förvärmda plåten och sätt in den mitt i ugnen 3-4 minuter
Servera sparrisen ringlad med balsamicovinäger och parmesan.
Den här blomkålssalladen är en riktig sommarklassiker hos oss, varför vet jag egentligen inte för visst kan man äta den året om, men det beror väl på att den är så vansinnigt god till just grillat, men salladen är även perfekt till varm och kallrökt lax om man som jag inte äter potatis.
Receptet hittar du här
Hoppas du fick några tips och lite inspiration till nästa gång du ställer till med fest.Nu ska jag värma mig med en stor kopp kaffe, har varit ute och fotat hela morgonen så jag känner mig lite frusen och hungrig.
Ha en strålande söndag vänner!
Kramisar
T
33 kommentarer
Mumms såå gottit detta låter & waooo fantastiskt vackert ….
/Kram vännen
Oj, vilka trevliga recept och blomkålssalladen kommer att bli en favorit… Det känner jag på mig!
Tack för fina bilder! 🙂
Så mycket gott du bjuder på! Tack för härliga recept!
Önskar dig en fin fortsättning på påsken!
Kram Marie
MUMS så mycket gott! När kommer kokboken??!… 😉
Kramar Judita
Oj så mycket gott! Låter fantastiskt alltihop! Kul med lite nya recept! Kram till dig. Ulrica
Jag hoppas du har rester kvar, för jag är på väg nuuuuuuuu 😉
Ha de fint vännen!
Kramar Anna
Men åååhhhh så mycket gott!!! Det är så man vill att påsken ska börja om igen så att man har tid att fixa till det där! 🙂
Kram Jennica
Alltså, dina recept faller mig alltid i smaken rakt av. Jag snor allt. (Och förmedlar till maken, hihi).
Kram Lena
Du är sååååå duktig!! Gud så gott allt ser ut att vara!! Mums!!
Ha en fortsatt fin påsk!
Kram
Oh så kul med nya recept. Tack igen för att du delar. Ska definitivt testa blomkålssalladen. Lite nyfiken men hur smakar tryffelolja och gör det stor skillnad om man utesluter den? Vet inte ens om det säljs här i Australien.
Sedan föll jag för sparrisen. Jag älskar grön färsk sparris. Brukar koka den och äta med smör bara eller ibland åket den som den är direkt på grillen och det gillar jag med. Mannen är måttligt imonerad av denna grönsak!!! Men som du gjort ska jag prova snarast. Sparrisen brukar vara under högsäsong i december innan jul och då kan man köpa den billigt. Men senaste veckan har jag sett billig sparris igen i affären och ätit den på mitt vanliga sätt. Hoppas det finns kvar imorgon när det är stor veckohandling på G.
Fortsatt glad påsk till dig och din familj.
Kram Anette
Så gott allt låter och ser ut! Vilken härlig dukning du gjort. Kram Stina
Sparar ner alla de här recepten! Precis i min smak! Tusen tack!
Kramisar M.E
Ja du Tina, hade jag varit hos er hade jag verkligen frossat. Himmel så mycket gott du bjuder på hela tiden. Fantastiskt!
Kram
Men wow!! Vilket fantastiskt inlägg. Det vattnas i munnen här kan jag lova!!!
Påsken ÄR faktiskt den högtid på året där matbutikerna säljer allra mest mat och vi svenskar äter mest hemma. Många tror att det är julen men så är det inte 🙂 Så din känsla är helt rätt! Kram
Vilka bra tips!
Jag är proppmätt och ändå vattnas det i munnen när jag ser och läser om alla dina tips! Ska testa någon annan dag:)
Kram
Oj så mycket gott!
Nu blev jag ju lite hungrig igen..;-)
Kram fina du
Det är alltid kul att ta del av andras recept tycker jag och så mycket gott det tillagas i våra hem. Mmmm…… Kram Anette
Jag blir supersugen på ALLT!! Gör en kokbok, nu på momangen, du verkar ju vara en mästare på att få till goa grejer i köket, mums!
Ha en fortsatt go kväll snygging,
kramis
Mmm, vad gott! Älskar dessa härliga mathelger! Och vilket väder vi har haft idag – helt galet 🙂
Kram Nina
Åh så mycket gott du bjuder på! Tackar för recepten! Här har det njutits av mycket gott, även "vanligt" socker som min mage inte alls gillade så nu blir det verkligen bara lchf i fortsättningen…
Ha en fortsatt fin påskhelg, kram Suss
Tack för fina recept, perfekt för mig som älskar både sparris och blomkål! Salamichips låter spännande och måste provas!
Kramar Eva
Tur att jag är proppmätt annars hade jag satt igång direkt. Så mycket gott!
Det var en fin påskdukning!
Glad fortsättning på Påsken!
Kram Agneta
Så mycket gott du bjuder på! Skulle vilja ha allt:) Äter ju inte Lchf, men testar gärna recepten ändå. Kanske skulle man ge det en andra chans, fick det inte att fungera sist jag provade, men med dina goda recept skulle jag kanske lyckas:)
Kokboksbilder och recept i högklass!
Kram Maria
Du är verkligen en mästare i köket! Fantastiska bilder och recept, har sparat allesammans.
Hoppas du haft en fin påsk
Kram
Helen
vitaestilo.se
Vilket härligt väder vi har…. Ja det känns lite som man går och äter hela tiden…
Tack för din grattis hälsn. Bara varit i Gbg var en ut utmärkt idé
Kram Sandra
Jag anar att du haft lika bra väder som vi haft i Varberg 🙂 Ljuvligt! Härliga bilder! Ha det gott!
Oh my, då mycket gott! Jag blev sugen på att prova allt. Ha det gott! Kram Camilla
Jisses så mycket gott det var här. Sparris är ju så himla gott och chipsen ska nog testas som tilltugg. Ha en fortsatt fin påsk och hoppas solen skiner hos dig idag med.
Kram Mamma C
Det ser gott ut och jag vill nästan börja göra en efterrätt nu 🙂
Kram
Anci
O'Hoj så mycket gott! Riktiga delikatesser. Tack för recepten. Du är en hejare i köket.
KRAM Anna
Ojojoj så gott det där såg ut…alltihop….Och fina bilder.
Kram vännen
/Jess
Allt ser så gott ut!