Choklad och nötbotten med rårörd vaniljkräm lchf

av Home2Tiny
När jag i söndags bakade store F:s favorittårta
som ni hittar recept på här blev jag såklart sugen på att göra något gott till mig själv.
Att ta en slät kopp kaffe till fikat kan vara helt ok, men finns det tar jag gärna något smarrigt till, så för att inte bara sitta och glo, när resten av familjen tryckte i sig en tårta, rotade jag runt i skafferiet, bland nötter, fikon, honung och annat smått och gott och experimenterade fram den här godbiten.
Som vanligt glömmer jag alltid att skriva ner mängden till alla ingredienser när jag svänger ihop något sådär på en höft, men jag hoppas att minnet inte sviker mig nu……
När jag bakar något till mig själv, eller själv och själv, det är alltid någon annan som inte kan låta bli att smaka och ge sin syn på godsaken…. men i alla fall använder jag alltid en liten springform på ca 12 cm i diameter, därför är receptet därefter.
CHOKLAD OCH NÖTBOTTEN MED RÅRÖRD VANILJKRÄM LCHF
Ingredienser
Botten
Ca 1/2 dl mandlar
Ca 1/2 dl valnötter
Ca 3 st torkade fikon
Ca 1/2 dl kokosflingor
Ca 50 g mörk choklad
Knappt 1 tsk honung
1 tsk Amaretto (likör kan uteslutas ta då istället till exempel apelsinjuice)
Så här gör jag
Mixa alla ingredienser grovt
Klä en form med löstagbar kant, ca 12 cm med plastfilm
Platta ut blandningen i formen
Låt den stelna i frysen ca 1 timme
Ingredienser
Rårörd vaniljkräm
1/2 vaniljstång
1 äggula
1 tsk sötningsmedel
1 dl vispgrädde
Så här gör jag
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna
Vispa äggula med sötningsmedel och vaniljfrön ljust och krämigt
Vispa grädden hårt och vänd ner den i äggsmeten.
Ta ut formen ur frysen och kakan ur formen
Lägg vaniljkrämen på kakan
Dekorera med färska jordgubbar och lite mörk choklad
Servera resten av vaniljkrämen i en skål bredvid
Njuuuut!
Nu ska jag lämna tre snarkande killar här hemma och åka till jobbet, sen ska det bli spännande ikväll då jag kommer att dra vinnaren i tävlingen om det fina halsbandet från Elena Stockholm.
Ha en toppendag vänner!
Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

29 kommentarer

Channal 15 april, 2014 - 06:14

Mums så god o läcker den där ser ut!

Nu blev jag hungrig. KRAM Anna

Svar
Eva 15 april, 2014 - 06:18

Åh jag har missat en tävling 🙁 aja men mums vad gott det ser ut 🙂 och va bra med en liten forn till bara dig! önskar dig en skön dag kram

Svar
Fru Eriksson 15 april, 2014 - 07:02

Gottit ♡ …
/Kram finis!

Svar
Frokenms 15 april, 2014 - 07:17

Åh vad gott !
Ha en bra dag på jobbet . Håller tummarna för ikväll. Haha;)
Kram

Svar
Villa Ell 15 april, 2014 - 07:33

Då är det både F och jag som älskar den tårtan! Jag har bakat den ett flertal ggr sen du visade den första gången! och snart kommer min dag upp så det blir en repris 🙂
F'låt skrv aldrig grattis till store F igår! Så grattis! stooort att bli 20!
Ha en fin dag vännen
Kram Sandra

Svar
Sallys hus 15 april, 2014 - 07:43

Men ååå det där såg och lät ju himmelskt!
Jag är ju allergisk mot valnötter (o kan känna av hasselnötter) men dem kan man säkert byta mot något annat.
Vanilj är något jag älskar i alla former så jag skulle nog kunna äta bara den där krämen..;)
Spännande spännande ikväll nu då..;)
Jag håller tummarna…det skulle ju passa toppen till klänningen jag just köpt..;)
Ha en fin dag sötis!
Kram Katarina

Svar
Villa Freja 15 april, 2014 - 07:44

Så gott det verkar. Tänk att slänga ihop något så där "på en höft", wow 🙂 Kram.

Svar
Sabelhagens Olivlund 15 april, 2014 - 07:51

Duktiga du som bara kan baka något utav det som finns hemma. Den ser så god ut.
Kikar in i kväll och håller alla tummar:)
Kram Maria

Svar
Pemsplatser 15 april, 2014 - 08:00

Meen mums såå gott:) kram till dig

Svar
hemma hos lilla mej 15 april, 2014 - 08:15

Mums vad gott det ser ut .Ha en fin tisdag underbara du .Kramar Rita

Svar
Lindas plats 15 april, 2014 - 08:34

Oj så gott det där såg ut, vart får du alla idéer ifrån helt otroligt.
Ha en fin dag
Kram Linda

Svar
Ekenäsliv 15 april, 2014 - 10:00

Alltså får jag koma o mumsa i mig något sånt här hos dig nån gång.
Du är en bakkonstnär alltså:))
Här sitter jag o dreglar;-)
Mår du lite bättre nu? Va rädd om dig!
Kramar Anna

Svar
kakaobonan67 15 april, 2014 - 11:18

Men å, så mycket smarrigt du bakar jämt. Ser gudomligt god ut! Förstår att killarna gärna är där och nallar lite när deras kaka är slut 🙂
Hoppas du känner dig lite bättre nu och kan njuta av påsken.
Kramar Pia

Svar
kavallinskan 15 april, 2014 - 11:33

Men va gott det ser ut..mums!
Ha en toppendag!
kram viktoria

Svar
Kia 15 april, 2014 - 12:56

Ser himla mumsigt ut!
På söndag ska M få göra en jordgubbscheesecake med kladdkakebotten tror jag det hette till efterrätt. Vi ska ha lite folk hem på invigning av bastun.

Ha en toppen dag!
Kram Kia

Svar
Life´s Silverlining and I 15 april, 2014 - 14:34

Lät gott fast det är nyttigt:) önskar jag kunde vara lika duktig som du! kram Pernilla

Svar
M 15 april, 2014 - 17:04

Det både lät och såg riktigt gott ut, kommer att prövas snart.
Kram

Svar
Mamma C 15 april, 2014 - 17:59

Så god den lät och så bra att få vara själv om den.
Kram Mamma C

Svar
Livskraft 15 april, 2014 - 18:19

Den ser alldeles underbart god ut.
Kram

Svar
Nina - Glamourmamman 15 april, 2014 - 18:31

Jag skulle också vilja "bara slänga ihop" något sånt där 😀 Ser galet gott ut!!

KRAM

Svar
Maria 15 april, 2014 - 19:06

Men härliga kvinna, vad du kan!!!!
Kram/Maria

Svar
Stina I Söder 15 april, 2014 - 19:19

Kan man anlita dig? 😉 Det blir sååå snyggt och ser sååå gott ut!! Kram Stina

Svar
anettan 15 april, 2014 - 19:36

Det ser jätte gott ut. Kram Anette

Svar
Malin 15 april, 2014 - 20:13

Du är så duktig på att baka!! Det ser vansinnigt gott ut.
Kramar!!

Svar
No34 15 april, 2014 - 20:16

Smarrigt! Älskar nötter och frön både på höjden och bredden… Hmmm, köpa mig en liten springform, "bara till mig".. 🙂
Tisdagskram från Kate

Svar
pillan 16 april, 2014 - 04:54

Ser så gott ut med den där nötiga botten! Bara det gör ju kakan mumsig osså får man liksom vaniljkräm på det!! Must try 🙂

Kram P

Svar
Junitjej 16 april, 2014 - 18:54

Så gott det ser ut!

Svar
Tess - Svengelska Huset 18 april, 2014 - 06:31

Men guuuud vad gott! Helt i min stil! Såg bilderna och tänkte wow och läste sedan receptet och såg att det var Lchf-style = dubbel wow! tack för tipset! Glad Påsk!

Svar
Sofia 18 april, 2014 - 12:28

Mums så gott! Denna ska jag testa att göra.

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »