Recept på Våfflor LCHF & vanliga

av Home2Tiny
Jag blev galet sugen på våfflor till fikat i söndags
och eftersom våffeldagen närmar sig med stormsteg var det lika bra att inviga våffeljärnet för i år.
Det är ju faktiskt förvånansvärt enkelt att göra smeten själv till de här vackra guld-gula skapelserna och de är väl värda den där stunden vid järnet när de gräddas i lugn och ro.
Eller nu ljög jag faktiskt en smula, jamen det lät så himla bra och mysigt, att se sig själv stå där och filosofera medan våfflorna förvandlas till delikata godbitar.
Nu var verkligheten en helt annan…..
Samtidigt som våfflorna gräddades studsade jag runt som en duracellkanin och fixade smeten till lchfvåfflorna, påbörjade veckans matshoppingslista, diskade upp och började rigga för fotograferingen av våfflorna och det var väl där någonstans mellan ljussättning och objektivbyte som det började lukta förfärligt bränt.
Jädrans, våfflan, inte bara att jag höll på att sätta fyr på hela köket, utan i min rivstart mot köket höll både stativ och kamera att falla i backen.
Det är här jag nästan önskar att det hade funnits en dold kamera, för den mirakulösa enhandsräddningen kommer aldrig ske en andra gång………
Allt slutade bra, kanske jag blev en aning chockad, framförallt över att jag så totalt glömde bort att jag faktiskt gräddade våfflor och kanske en aning överraskad över att jag, som har en kropp som ungefär är lika smidig som ett kassaskåp lyckades få till en Ravelliräddning väl värt ett OS-brons
Nåja med ett rejält tvärdrag och en grundlig rengöring av våffeljärnet blev det trots allt en riktig gofika.
Men det där med att göra en sak i taget……kanske skulle börja fundera på det!

VÅFFLOR LCHF

Portioner/st: 2
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

Ingredienser 2 våfflor
1 ägg
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl mandelmjöl
1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk fiberhusk
1 tsk vaniljpulver

SÅ HÄR GÖR JAG

Vispa ihop alla ingredienser
Hetta upp våffeljärnet.
Smörj det till den första våfflan
Grädda våfflan
Tyvärr blir de här våfflorna inte frasiga men är supergoda ändå
Serveras med bär och vispgrädde
Did You Make This Recipe?
Har du lagat det här receptet? Tagga mig på Instagram @Home2tiny
VÅFFLOR (ej LCHF)
Ingredienser 3-4 port
125 g smör
2 dl mjölk
4 dl mjöl
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker (kan uteslutas)
2 dl iskallt vatten
Så här gör jag
Smält smöret och låt det svalna
Vispa samman mjölk, mjöl, ägg, vaniljsocker och bakpulver till en slät smet
Vispa ner smör och vatten
Hetta upp våffeljärnet
Smörj det till den första våfflan
Grädda våfflorna
Lägg dem på ett galler så håller de sig frasiga
Serveras med sylt, vispgrädde och bär!
Recept på våfflor LCHF
Njut av tisdagen vänner!
Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

39 kommentarer

Anonym 18 mars, 2014 - 06:56

Hej!
Hur gör du med djupfrysta bären? Törs du ta dem direkt från frysen och "bara" tina, eller kokar du alla sorter först?
Kram från en som har börjat med LCHF precis.
Lotta

Svar
Home2Tiny 19 mars, 2014 - 08:49

Hej Lotta
Jag kokar endast hallon, varför vet jag egentligen inte för jag köper alltid ekologiska bär men kanske för att oftast är det just hallon folk blir magsjuka av. Har jag bråttom på morgonen kör jag de andra bären i mikron. Hoppas det går bra att lägga om din kost till lchf, har du fler frågor så hör bara av dig. Kram Tina

Svar
kakaobonan67 18 mars, 2014 - 07:40

Så gott med våfflor! Kanske tar vår våffeldag på söndag, japp, så får det nog bli!
Sköt om dig!
Kramar Pia
ps, vilken tur att allt gick bra tillslut…

Svar
FJÄDERNEJLIKAN 18 mars, 2014 - 07:45

Haha typiskt kvinnligt de där att tro sig klara av fler saker samtidigt, känner så väl igen mig, och den ständiga kommentaren fr sambon, om att tiden faktiskt räcker till att ta en sak i taget. 🙂 Härliga bilder som vanligt! Kramizz så här en regnig Tisdag /Laila

Svar
Eva 18 mars, 2014 - 08:34

Åh va sugen jag blev nu 🙂 dina bilder kan verkligen locka en till att känna suget 🙂 hoppas du mår bra å får en skön dag fina du kramen

Svar
hemma hos lilla mej 18 mars, 2014 - 09:06

Å vad gott med våfflor vad sugen jag blev .Hoppas att du mår bra och får en fin tisdag rara du .Kramar Rita

Svar
Anette Ryan 18 mars, 2014 - 09:23

Jag kan inte ens minnas när jag åt våfflor sist. Minst 10 år sedan för här i Australien har jag inte ätit deem. Ska dåock erkänna att jag tänkt att jag skulle köpa ett våffeljärn mest för att mina tjejer skulle tycka det var kul.
Kanske borde jag slå till för du gjorde mig sugen och när det finns lchf variant också….
Kram Anette

Svar
Helena N 18 mars, 2014 - 09:53

haha, underbar räddning där! Det är väl så typiskt många av oss kvinnor, att vi ska hålla på med så mycket grejer på en och samma gång. Jag känner i alla fall igen det där.
Men just när man står och steker, våfflor, plättar osv tar det ju sån himla tid, men försöker man hinna minsta grej under tiden så blir det lätt "pannkaka" av det hela, hehe.
Kramis och solsken till dig bästa.
/Helena N

Svar
åse 18 mars, 2014 - 09:57

Våfflor, så gott,det var länge sedan jag åt, nu blev jag väldigt sugen.Kram

Svar
Anonym 18 mars, 2014 - 11:53

Våfflorna blir ännu frasigare med Ramlösa istället för vanligt vatten 🙂

Svar
Home2Tiny 19 mars, 2014 - 08:50

Tack för tipset, ska jag absolut testa nästa gång. Kram Tina

Svar
Sabelhagens Olivlund 18 mars, 2014 - 12:03

Hihi, jag ser dig framför mig. Vilken räddning. Så skönt vännen att allt gick bra. Nu blev jag ju toksugen på våfflor:).
Kram till dig

Svar
HönaPöna 18 mars, 2014 - 13:55

våfflor är så gott… och vilka underbara bilder du har tagit, tur att du räddade kameran!

Svar
Villa Freja 18 mars, 2014 - 14:43

Mums vad gott. Vilken kanonräddning. Kram.

Svar
Marie maräng 18 mars, 2014 - 14:55

Ojojoj… men vilken tur att det gick bra trots allt! Nå är du värd en medalj nog för den räddningen!

Det ser riktigt smarriga ut 🙂

Ha det så gott!
Kram Marie

Svar
Villa Ell 18 mars, 2014 - 15:05

Våfflor är en favorit 🙂 hihi känner igen mig i att vara överallt! Högt och lågt!
Igår kväll lyckades jag bränna müslin i ugnen, satt och gjorde läxan med W får
Väl se vad om det fortfarande luktar när jag kommer hem
Kram Sandra

Svar
Therese 18 mars, 2014 - 17:42

Dom där LCHF våfflorna ska jag absolut göra!
Underbar räddning!
Kram

Svar
Lena 18 mars, 2014 - 19:23

Haha, jag kan se räddningen framför mig!

Kram Lena

Svar
Malin 18 mars, 2014 - 19:27

Gud så gott!! Det ser verkligen jätte mumsigt ut!!
Kram finis

Svar
Hemma på Sjuan 18 mars, 2014 - 19:44

Så gott det ser ut! Jag letade lchf-recept på våfflor i helgen, vi tänkte fuska och ta våffeldagen till helgen som kommer 😉
Men vilken tur att du var så smidig så att du räddade kameran! Kram Suss

Svar
Nina - Glamourmamman 18 mars, 2014 - 19:52

Det är ju så galet gott med våfflor – både med sylt och grädde, eller som förrätt med lax eller stenbitsrom. Mmmm…

Kram Nina

Svar
Anonym 18 mars, 2014 - 20:01 Svar
Anne-Lie 18 mars, 2014 - 20:26

Så gott jag har lovar barnen det på söndag, ser framemot frasiga goda våfflor med grädde o sylt!

Svar
anettan 18 mars, 2014 - 20:41

Gott med våfflor men jag tror vi väntar till nästa vecka om vi kan det 🙂 Kram Anette

Svar
svart vitt och rött 18 mars, 2014 - 20:57

Men GAH, vad ljuvligt det ser ut! Underbara bilder!

Svar
Maria 18 mars, 2014 - 21:03

Underbara du, rolig text och vackra bilder! I like!
Och tack snälla vän, för dina fina ord om min blus! Det värmer att läsa! Jo, det vore ju drömmen att designa kläder 😉 🙂
Kram /Maria

Svar
Jennica... 18 mars, 2014 - 21:06

Hihihihi! Det där skulle man sett! 🙂
Men du fick ju till fantastiska bilder….
Kram Jennica

Svar
Bodil Morse 18 mars, 2014 - 21:06

Våfflor är ju så himla gott! Härliga bilder!
Kram Bodil.

Svar
Andreas 18 mars, 2014 - 21:54

Våfflor är alltid gott, mums 🙂

Svar
Lotta 19 mars, 2014 - 00:32

Våfflor gör mig lycklig!

KRAM fina du!

Svar
dianasdrömmar 19 mars, 2014 - 05:35

Mums, vad gott med våfflor 🙂 kram Diana

Svar
No34 19 mars, 2014 - 06:54

Ha ha ha, den synen… to die for!!! Men bilderna blev toppen, och lchf våfflorna ska prövas på mandelmjöl som finns i skafferiet.
Onsdagskram från Kate

Svar
Ekenäsliv 19 mars, 2014 - 07:07

Åååå våfflor, mmmmmmm! Det är våååår det:-)
Ha en fin dag vännen!
Kramar Anna

Svar
Ninelin 19 mars, 2014 - 07:38

Så gott med våfflor ibland. Undrar var jag ställde våffeljärnet när jag använt det senast. . .

Kram N

Svar
Titta in hos Thess 19 mars, 2014 - 07:45

Ha ha ha jag kan verkligen se dig framför mig :)))))
Och det låter absolut som något jag själv skulle kunna ha gjort ;)))
Men hur som helst så ser det vääääldigt gott ut :))

Kram Thess

Svar
Yvonne N 19 mars, 2014 - 09:38

Haha vilken härlig beskrivning av din våffelgräddar- och kameraräddardag! Fick mig ett härligt skratt när jag såg det som i en film.
Ska definivt prova din lchf-kbt smet i helgen. Om vi kommer ihåg att ta med våffeljärnet till husvagnen. Är ju som du en fibroprinsessa och saker virvlar omkring i huvudet lite som det vill. Ha en härlig onsdag!

Svar
Helén i Vilrummet 19 mars, 2014 - 10:06

Jag gör alltid smeten själv, de blir sååå mycket godare tycker jag.
Vilken tur att du hann rädda kameran. Synd att du inte hade en dold kamera 🙂
Kram Helén

Svar
Fru Eriksson 19 mars, 2014 - 13:21

Mmmm … Mumms!
Gottit & så vackra foto /Kram vännen

Svar
Simply D.licious 21 mars, 2014 - 13:05

Wow så fina bilder! Och oj vad länge sen det var med våfflor, blir ju inte lika ofta nuförtiden när barnen är stora men kanske får det bli till söndagsfrukosten eller så:)
Trevlig helg!
Kram Ulrica

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »