Chokladmoussebakelse lchf

av Home2Tiny
Den här sagolikt goda chokladmoussebakelsen njöt vi av i lördagskväll
jag menar, en seg chokladbotten toppad med len chokladmousse på ett krispigt chokladflarn, kan bara bli succé både för öga och gom.
 Vad som är bra med den här desserten är att du kan förbereda det mesta dagen innan och bara smälla ihop härligheten strax innan serveringen och sånt gillar vi eller hur?
Jag gjorde två varianter, så det är bara att välja vilken som passar dig bäst!
CHOKLADMOUSSEBAKELSE LCHF
Ingredienser 4 port
Brownie
1 dl mandelsmör (jag gjorde eget men det finns färdigt att köpa Kung Markatta)
1 ägg
1/4 dl rumsvarmt smör eller kokosfett
1/4 dl honung
1/4 dl kakao
1 tsk vaniljpulver
1/4 tsk bakpulver
1 nypa salt
Chokladmousse
1 dl vispgrädde
1 äggula
50 g mörk choklad
1/2 tsk honung
Dekoration
Mörk choklad
Vit choklad 
Jordgubbar
Salta torrostade hasselnötter
Vispgrädde 
Så här gör jag
Sätt ugnen på 180 grader
Lägg bakplåtspapper i en liten form
Lägg alla ingredienserna i en matberedare och kör till en slät smet
Häll upp i formen 
Grädda i ca 25-30 minuter beroende på ugnsvärme (ska vara lite kladdig i mitten)
 Låt svalna
Smält chokladen i mikron
Vispa grädde med honung
Rör ner äggulan i den smälta chokladen (chokladen får inte vara varm då skär sig moussen)
Vänd ner lite av grädden i chokladsmeten och rör den slät
Tillsätt resten av grädden och rör den riktigt slät.
Låt moussen stelna i kylen minst 2 timmar (låter du den stå över natten, plasta in moussen, så den inte får kylsmak)
Smält den mörka och vita chokladen var för sig i mikron
Bred ut den mörka chokladen på ett bakplåtspapper
“Droppa” över den vita chokladen
Låt chokladflarnen stelna i kylen
Stansa ut fyra stycken runda former ur kakan (min kaka blev hög så jag delade den även på mitten)
Spritsa ut chokladmoussen på kakan
Lägg på ett chokladflarn
Spritsa på ytterligare chokladmousse
Dekorera med jordgubbar, salta torrostade hasselnötter och vispgrädde
Njuuuut!
Vill du istället göra en “vanlig” chokladmoussebakelse bakar du brownie enligt recept nedan och byter ut den mörka moussen mot mjölkchoklad. 
Lägg ihop och dekorera bakelsen exakt samma som enligt lchf-receptet

CHOKLADMOUSSEBAKELSE
Ingredienser
Brownie
Recept på brownie (stor plåt, frys in det du inte använder) hittar du här
Mjölkchokladmousse
150 g mjölkchoklad (jag använde Marabou)
2 äggulor
2 dl vispgrädde
Så här gör jag
 Smält chokladen i mikron
Vispa grädden 
Rör ner äggulorna under kraftig omrörning i den smälta chokladen (chokladen får inte vara varm då skär sig moussen)
Vänd ner lite av grädden i chokladsmeten och rör den slät
Tillsätt resten av grädden och rör den riktigt slät.
Låt moussen stelna i kylen minst 2 timmar.

Ha det bäst vänner!
Kramisar

LIKNANDE INLÄGG

40 kommentarer

anettan 11 mars, 2014 - 06:05

Men så mumsigt, det ser riktigt proffsigt ut….. Önskar dig en bra dag. Kram Anette

Svar
pillan 11 mars, 2014 - 06:18

Så härliga bilder, det vattnas i munnen fast timman är tidig 😉
Jag gjorde "din" hallon-lakritsmousse i helgen, mums!!

Kram kram P

Svar
FJÄDERNEJLIKAN 11 mars, 2014 - 06:25

Väldigt inspirerande bilder…blir ju jättesugen. 🙂 Önskar dig en riktigt bra dag. Kramizz Laila

Svar
Sabelhagens Olivlund 11 mars, 2014 - 06:41

Men Tina inte kan du visa helt ljuvliga bakverk så tidigt:) och tänk det är flera dagar kvar till helgen och man kan prova denna sötsak:) Behöver jag tala om att jag blir hur sugen som helst. Du är så duktig på att få till det där lilla extra piffet som gör att det ser så lyxigt ut.
Ha en fin dag vännen
Kram Maria

Svar
Melody and M.E 11 mars, 2014 - 06:49

Saknar ord… vill ha direkt!
Kram M.E

Svar
Eva 11 mars, 2014 - 06:58

Åh vilka ljuvligheter 🙂 du kanske borde bli konditor? så duktig på att baka 🙂 ja våren är härlig så jag önskar dig en ljuvlig dag kramen

Svar
Vikeskärs hem och ting 11 mars, 2014 - 07:09

Oh herregud så gott detta såg ut. Ja detta måste nog prövas inom kort.
Kram

Svar
Lena 11 mars, 2014 - 07:13

Men jisses. De ser helt fantastiska ut! Vad duktig du är.

Kram Lena

Svar
piccole cose 11 mars, 2014 - 07:15

Jag döööör så gott det ser ut Tina! Låter fantastiskt gott! Igår kväll blev jag så riksgenomsnittet på chokladmousse att jag stod här hemma vid 21-tiden och rörde ihop.
Kram och ha en fin dag!
/Rebecca
http://femme.se/piccolecose/

Svar
Maria 11 mars, 2014 - 07:28

Finaste Tina! Inte bara modellsnygg utan en mästare på att baka och fixa! Vilka bilder det blir sedan! Du är grym! Jag tycker absolut att du ska göra en bok med recept och annat fint!
Jag köper den!
Ha en fin tisdag vännen!
Kram /Maria

Svar
♥ Villa Tretton ♥ 11 mars, 2014 - 07:32

Ser helt ljuvligt gott ut, du kan du..:-)
Känns som det skulle bli en favorit i min chokladälskande familj💗

KRAM

Svar
Lingonberrie 11 mars, 2014 - 08:19

Guuuuuuuuud så gott det ser ut. 🙂 Tack för inspirationen fina du.
kram och ha en go dag

Svar
Fru Eriksson 11 mars, 2014 - 09:00

Gottit …& otroligt vackra foto vännen/Kram i vårsolen

Svar
Anette Ryan 11 mars, 2014 - 09:45

Oj oj oj vilken fest. Efter att ha testat dina recept i helgen och varit mätt och belåten så det räcker vet jag inte om jag "vågar" testa detta ännu. Väntar tills det blir helg att njuta igen.
Kram Anette

Svar
hemma hos lilla mej 11 mars, 2014 - 10:00

vad ljuvligt gott det ser ut .Härliga bilder .Kramar Rita

Svar
Annika 11 mars, 2014 - 10:25

Åh, hur gott såg inte detta ut? Nu blir jag superhungrig så här för lunch. Ha en fin dag, tack för inspirerande blogg och bilder. Kram Annika

Svar
The Place To Be 11 mars, 2014 - 10:26

Ser fantastiskt gott ut!!! Och som ett riktigt konstverk!

Kram Malin

Svar
Hemma på Sjuan 11 mars, 2014 - 11:33

Åhh förstår att det blev succe! Så gott det ser ut! Tackar för nytt recept i lchf-mappen för det är det enda som gäller för mig 😉 Kram Suss

Svar
Villa Ell 11 mars, 2014 - 11:48

Det där lät farligt gott för en chokladälskare! Har du någon över så stämplar jag ut direkt från jobbet och kommer 🙂
Kramar Sandra

Svar
Ekenäsliv 11 mars, 2014 - 12:02

Men jag tror jag smäller av sååååå gott!!!
Du borde ju ställa upp i hela Sverige bakar!!!
Choklad är det bästa jag vet, så himmel va gott:))
Ha en fin dag o hoppas du med njuter av sooooool!
Kram Anna

Svar
Solglitter 11 mars, 2014 - 12:09

Mycket smarrigt!!
Vårkram till dig vännen
/Lollo

Svar
Hannis 11 mars, 2014 - 12:10

Jisses!!! Ge mig en sån och min dag är gjord känner jag just nu=))

Kramen Hannis

Svar
Le petit jardin 11 mars, 2014 - 12:45

Slickar mig runt munnen, skriver ut recepten och tackar min gud för att arbetskamraten precis erbjöd choklad som kompensation för stunden.

Kram Kajsa

Svar
Kia 11 mars, 2014 - 13:11

Är du säker på att du inte är konditor eller nått?? 🙂 Ser toppen ut!
Kram Kia

Svar
Therese 11 mars, 2014 - 15:10

Ser ljuvligt ut! Här står jag och dreglar 🙂
Kram

Svar
Eva Lundberg 11 mars, 2014 - 16:47

Mums, det där ser så gott ut! Jättebra tips som jag nog kommer att prova någon helg framöver…
Nu finns kudden med getpäls att se på min blogg (du var ju nyfiken på att se bild på den)!
Kram Eva, Tinibelli

Svar
Villa Freja 11 mars, 2014 - 17:05

Men så gott. Förstår att det blev helgens succé. Kram.

Svar
Susanne 11 mars, 2014 - 17:59

OMG, va det ser smarrigt ut.

Svar
Sallys hus 11 mars, 2014 - 18:30

Å vad det där ser smarrigt ut..
Du är en fena på att lägga upp det snyggt också..;)
kram Katarina

Svar
Jennica... 11 mars, 2014 - 18:44

Men ååhhh vad gott! Och vad vackert! Du får liksom alltid till det….dina mästerverk äter man lika mycket med ögat som med munnen! 🙂
Kram Jennica

Svar
Nina - Glamourmamman 11 mars, 2014 - 19:28

Maj Gad!!! 😀 Så galet gott det ser ut – och snyggt!!!

Hoppas att du har haft tid att njuta lite av solen idag!

Kram Nina

Svar
Ann-Louise 11 mars, 2014 - 19:45

Ser underbart gott ut! Shit vad duktig du är!
Kram

Svar
Helenas enkla vardag 11 mars, 2014 - 20:11

Men snälla du! Vilken skapelse. Ser helt fantastiskt god ut. Du är för duktig. Tråkigt med värken, hoppas den ger sig snart. Du kanske börjat jobba för tidigt. Kroppen skriker NEEEJ frågan är till vad? Du vet säkert innerst inne vad den mår bäst av. Var rädd om dig
Kram Helena

Svar
Channal 11 mars, 2014 - 20:18

Men herregud Tina vad du frestas! Så gott! Jag som har sötförbud just nu!!

Får spara den tills vi får gester nästa gång. KRAM Anna

Svar
Lotta 11 mars, 2014 - 23:56

Att det ser sagolikt gott ut behöver jag inte en skriva….vet att alla håller med mig!

Men det gör det, ser fantastiskt ut.

KRAM!

Svar
CreandoPhoto 12 mars, 2014 - 00:54

Ser helt fantastiskt ut Tina! Något som obakiga jag ska visa min bakiga dotter! För då får jag ju alltid smaka 🙂

Kram

Svar
Njut Av Livets Goda Ting 12 mars, 2014 - 05:05

God morgon Tina.
Vilken uppenbarelse 🙂
Den är ju så vacker din bakelse och sen att den består av nästan bara choklad talar ju för sig 🙂
Guud va duktig du är på att baka.
Kramar
Jessica

Svar
No34 12 mars, 2014 - 07:20

Smaken av choklad och hasselnötter… Mmmmums! Otroligt fina bilder till!
Du kan du Tina!!
Onsdagskram från Kate

Svar
Marie 12 mars, 2014 - 15:16

Men hjälp så goooottttt

Svar
Junitjej 12 mars, 2014 - 18:24

Vad det ser gott ut!

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »