En svag doft av man

av Home2Tiny
Liten har verkligen blivit stor
och det känns i mammahjärtat.
Visst, jag erkänner att jag tycker det är hur kul som helst att killarna är intresserade av kläder, vill köpa dofter och ser till att håret ligger som det ska med wax, men det gick så fort.
Det känns som den lilla trevande handen som sökte min för värme, närhet och trygghet försvann över en natt och istället fladdrar någon kvickt förbi och meddelar i förbifarten att han är hemma till maten och kvar lämnas bara spåren av en svag doft av man.
En förvirrad känsla för ett mammahjärta som på något vis trodde att min hand alltid skulle vara större än deras, att jag alltid skulle vara delaktig i deras vardag och att det alltid skulle kännas en svag doft av bebis från deras hår, men liten har blivit stor och som mamma är det bara att acceptera att livet rusar på i en rasande fart och av killarnas barndomsår återstår det bara fina minnen likt den ljuvligaste doften man aldrig riktigt kan glömma. Lille F:s favoritdoft Invictus hittar du här
Ha den bästa tisdagen vänner!
Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

32 kommentarer

Vardag och flärd 28 januari, 2014 - 08:00

Åh vännen, det är så svårt att klippa navelsträngen! Det blir en sorts "tomhet", man har inte full insyn i deras liv och tankar. Samtidigt är det roligt att se dem växa upp och skapa sitt eget liv. Ja, det är inte lätt att vara mamma – men så underbart!
Kramar Eva

Svar
Jeanette 28 januari, 2014 - 08:32

Det är så underbart att man har alla minnen!
Kram

Svar
FJÄDERNEJLIKAN 28 januari, 2014 - 09:34

Håller med Jeanette ovan, man har minnena kvar, och sen är det ju så att alla åldrar har sin tjusning. 🙂
Kramizz Laila

Svar
Fru Eriksson 28 januari, 2014 - 09:35

Ja,det går fort – Jag blev ju mamma vid 15 år så nu är det tidiga barnbarn som ger nya minnen hihi Så ljuvligt <3

/Kram goa du

Svar
Helenas enkla vardag 28 januari, 2014 - 09:52

Visst går det fort från de är små till små vuxna varelser. Lilla tjejen hemma som är 11 har verkligen blivit en liten dam. Hoppas det dröjer innan hon släpper sin hand. har ju precis släppt handen på den stora och det var hur jobbigt som helst.
det är nog bara en period som det känns som de försvinner sedan kommer de tillbaka igen och uppskattar sina föräldrar på ett nytt sätt.
Riktigt cool flaska, måste jag lukta på ngn gång.
Kramiz Helena

Svar
Villa Freja 28 januari, 2014 - 10:36

Det är klart att det känns i mammahjärtat och tiden rusar verkligen. Men jag tror ändå att din hand är större än deras och att de känner av det – den trygghet och kärlek det förmedlar. Och du har gett dem den.

Sv. vad gullig du är. Skype mitt i natten hade ju varit perfekt. Hoppas du fick sova bättre i natt? Jag lyckades sova förhållandevis väl. Så skönt.

Kram.

Svar
anettan 28 januari, 2014 - 11:48

Visst känns det men det är ändå mysigt tycker jag. Speciellt de där samtalen man kan ha med killarna nu för tiden. De gillar jag. Kram Anette

Svar
Malin 28 januari, 2014 - 12:06

Hoppas du har en härlig tisdag Tina!!
Kramar!

Svar
Villa Ell 28 januari, 2014 - 12:14

Hjälp! min lille W är såååå noga med håret, bara nio år och jag är inte redo att släppa den lille handen ännu!
Kramar Sandra

Svar
Perlan ❥ 28 januari, 2014 - 12:42

Åh, det känner jag så väl igen nu… Dottern har med börjat med diverse parfymer, allt från Jusin Bieber till Victoria Secret.. och det handlas smink och kläder vid varje tillfälle som ges 🙂 Min lilla sötnos växte plötsligt upp till tonåring… och jag som inte blivit en dag äldre 😉 kram

Svar
Ninelin 28 januari, 2014 - 12:49

Tack för hälsning! 🙂

Men det är en både och känsla, liten blir stor och man får känna stolthet när de klarar sig själva efter man lagt en bra plattform 😉

Kram N

Svar
HönaPöna 28 januari, 2014 - 14:10

ååå, skriv inte sådär… måste hålla kvar dem länge till!
Kram till dej!

Svar
dianasdrömmar 28 januari, 2014 - 15:01

Dom växer alldeles för snabbt..kram Diana

Svar
Le petit jardin 28 januari, 2014 - 15:56

Ja "huga" vad det går fort undan, man hinner knappt med. Min lilla är snart 21år…jättekonstigt, men samtidigt skönt. En sådan konstig känsla. Nästa skräck är väl när hon kommer flytta till eget, den dagen vill jag inte riktigt tänka på än.

Kram Kajsa

Svar
Pemsplatser 28 januari, 2014 - 16:24

Jag har ju bara en liten bebis jag, men jag känner redan att tiden sprungit iväg, haha:) Kramkram Emma

Svar
dnyahuset.blogspot.se 28 januari, 2014 - 18:45

Så fint skrivet! Min pojke är fortfarande liten, ibland i alla fall och jag njuter varje sekund!

Svar
Isn't she lovely 28 januari, 2014 - 18:50

Jobbig känsla! Fast man hoppas ju att man alltid kommer att ha en given plats i deras liv – även när det blir stora och har "växt ur handen" 🙂
Önskar dig en fin kväll!
Kram Anette

Svar
svart vitt och rött 28 januari, 2014 - 19:05

Exakt samma här 🙂 Ha det gott!

Svar
Susanne 28 januari, 2014 - 19:06

Det går alldeles för fort. Det är snart 1 år sedan min son flyttade hemifrån och det är lite jobbigt när de blir så vuxna 😉

Svar
Mamma C 28 januari, 2014 - 19:10

Från liten till stor går med en ruskig snabb fart.
Kram Mamma C

Svar
Anonym 28 januari, 2014 - 19:30

Så vackert beskrivet. Känner igen den där känslan, men med vår store då. Hur gamla är dina grabbar? Kram Mia
http://happyvardag.se/2014/01/28/kurar-skymning/

Svar
No34 28 januari, 2014 - 19:47

Fort går det, men ändå skönt att de växer upp. Nu har ju jag varit "mamma" ganska länge, eftersom vi skaffade två sladdisar, som bor hemma än. Nu vill jag ha egentid… Så småbarnstiden saknar jag sannerligen inte. Kanske pga av jobbet och att barnbarnen har kommit…
Tisdagskram från Kate

Svar
Juliannie 28 januari, 2014 - 19:48

Å så jag känner igen det där… Min yngste fyller 20 alldeles snart och jag kan bli alldeles snörpig i hjärtat när jag tänker på den lilla killen han var för inte så längesen. Som satt i knät och ville bli kliad på ryggen…
Kram Eva

Svar
hemma hos lilla mej 28 januari, 2014 - 19:59

Himla fint skrivet .Ja tiden går ju bara så fort .Ha det gott fina du .Varma Kramar Rita

Svar
♥ Villa Tretton ♥ 28 januari, 2014 - 20:00

Jaaa, varför ska det gå så fort..?!!
Men visst är det så att det är kul att dom är intresserade.

Må så gott
KRAM

Svar
Blåklinten 28 januari, 2014 - 20:02

Ja, jösses vad fort tiden går, tur man har sina minnen.
Jag saknar min yngsta så hemskt mycket nu när jag läste det här, snyft!
Kram

Svar
Sabelhagens Olivlund 28 januari, 2014 - 20:35

Tiden går fort. Jag tycker många åldrar har sin charm, min son är dryga 12 nu, och det är mycket som händer. Parfymen Invictus är populär:)
Kram Maria

Svar
piccole cose 28 januari, 2014 - 21:03

Tack för tipset! Måste lukta på den nästa gång jag är på "parfymerian". Annars har jag en tendens att stanna liiite för länge på damavdelningen:)
Kram
Rebecca

Svar
Channal 28 januari, 2014 - 21:04

Sniff sniff… doftar gott!

Visst har de blivit stora! Kul för grabbarna att de har en sådan frän mamma!

KRAMAR Anna

Svar
Ekenäsliv 28 januari, 2014 - 21:23

Mmm, det gäller onekligen att ta vara på varje dag o timme..
Du är verkligen en så fin mamma, det märks på hur du skriver:)
Hoppas du mår bra efter Ullaredsshoppingen;-)
Kram Anna

Svar
Enkel stil 28 januari, 2014 - 21:43

Visst blir dom stora snabbt. Men det har oxå sin charm. Jag skulle lägga till din blogg i min blogglista när jag fick syn på inlägget om dig o din älskade man. Ögonen tårades. Vilket starkt inlägg. Du är fantastisk. Jag önskar att fler kunde läsa det. Kramar Anita

Svar
Helens Universum 28 januari, 2014 - 22:12

Ja, det är ju på barnen man märker att tiden går!
Kram Helen

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »