Recept på Semla LCHF

av Home2Tiny
Recept på Semla LCHF
När Mr C började yra om semlor redan på annandagen

sa jag stopp, någon måtta får det väl ändå vara.
Men i helgen kunde jag inte motstå längre, så i söndags satte jag bulldeg på jäsning och rörde därefter ihop mina semlor (lchf) på nolltid och lagom till fikat kunde vi avnjuta av de här godsakerna till en riktigt rykande het kopp kaffe.
Mr C har en viss förmåga att kunna trycka i sig hur många semlor som helst, så efter han skyfflat in den sista av sina två trodde jag i min enfald att han hade fått nog, men icke då skulle han minsann smaka på en av mina lchfsemlor.
Det vad nog lika bra det, för när han med en suck svalde den sista tuggan och grädden hade lagt sig som bomull i magen lutade han sig förnöjt tillbaka i stolen och sa som den semmelexpert han anser sig vara
-Den här vad bra mycket godare än jag trodde (what!!!) mycket smak av kardemumma, bullen var inte alls torr och mandelfyllningen är smakrik, nästan så den slår en vanlig semla.
Ha, ha tacka tusan för det när har jag börjat äta något som är trist, tråkigt och smaklöst…..
Recept på Semla LCHF

SEMLA LCHF

Portioner/st: 5
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

Ingredienser ca 5 st
3 ägg
3 msk Stevia strö
1 dl vispgrädde
2 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
2 1/2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 1/2 tsk malen kardemumma
Snabb mandelfyllning 1 bulle
2 msk mandelmjöl
1 1/2 msk vispgrädde
2 krm Steviaströ

SÅ HÄR GÖR JAG

Sätt ugnen på 175 grader
Vispa ägg och sötning poröst
Häll i övriga ingredienser till bullarna
Rör om till en smet
Låt stå i ca 5 minuter
Forma smeten till bullar (blir lite kladdigt) och lägg på en plåt med bakplåtspapper
Grädda i ca 20 minuter
Låt svalna helt
Blanda alla ingredienser till den snabba mandelfyllningen
Låt stå i kylen en stund
Vispa grädden och lägg ihop semlan
NJUT!
Did You Make This Recipe?
Har du lagat det här receptet? Tagga mig på Instagram @Home2tiny
Idag ska jag på återbesök till Spenshult så jag hoppas på snöfria vägar och plusgrader.Ha en toppendag vänner!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

30 kommentarer

No34 14 januari, 2014 - 08:25

Gaaaah, vad gott med semlor!! ja är nog lite lagd som Mr C, skulle kunna äta flera stycken…. Men jag blir lite sugen på att pröva en LCHF:are!! Kanske blir semlor till fikat hos sonen som fyller 26 år idag!
"Spenshult…", vilket roligt namn!!
Tisdagskram från Kate

Svar
Blåklinten 14 januari, 2014 - 08:39

Jag är nog lite tråkig jag, för jag tycker man ska hålla fast vid vissa traditioner som semlor t.ex. Jag väntar nog ett tag till och när jag tar en så blir det bara en. Jag tycker dom är lite för överskattade, men jag kanske borde prova lchf semlor? Vem vet dom kanske passar mig bättre?

Svar
Channal 14 januari, 2014 - 08:47

Tänk att kunna äta en semla utan att få dåligt samvete! 1000-tack för det receptet!

Kör försiktigt! KRAM Anna

Svar
Villa Freja 14 januari, 2014 - 08:48

Tack för receptet. Nu börjar det ju bli dags för årets första och kanske enda semla (bara jag och Engla som är förtjusta i det bakverket här hemma). Förra året bakade jag en variant lchf-semlor men ska testa ditt i år. Kram.

Svar
Eva 14 januari, 2014 - 09:01

Åh semlor är gott men ätes försiktigt inte för många he he ja är dom inte så stora så förstår jag din man att han åt fler 🙂 ha en skön dag kram

Svar
Fru Eriksson 14 januari, 2014 - 09:36

Gha…Minns inte när jag senast år en semla,kanske dax iår hihi
/Kram & Tack för ditt recept!

Svar
Linda 14 januari, 2014 - 10:05

Fick magsjuka en gång som liten efter att ha ätit semlor och kunde under bra många år inte äta mandelmassa utan att må illa. Konstigt det där att kroppen reagerar så fast det inte var semlan jag blev sjuk av. Nu äter jag semlor men i ärlighetens namn så tar jag nog hellre ett wienerbröd eller två. :0)

Kram Linda

Svar
The Place To Be 14 januari, 2014 - 10:16

Ja min karl är också helt tokig i semlor, fast han kan nog inte äta så många som din :-). Jag ska testa baka semlor i år, brukar aldrig göra det, för jag tycker helt enkelt inte om semlor – I know!!! Alla blir så chockade jämt! Men så är det! Däremot tycker jag att de är väldigt vackra! Dina ser jättefina ut!
Kram Malin

Svar
Fröken i Söder 14 januari, 2014 - 10:24

Åh, det är ju så gott med semlor. Vi åt några här hemma i söndags. Jag köpte, men det blir nog til att baka i helgen! Kram Stina

Svar
Petra Nymans Dagbok 14 januari, 2014 - 11:35

Så sugen jag blev på semlor! Ha en underbar dag vännen! <3

Svar
Sabelhagens Olivlund 14 januari, 2014 - 12:15

Det är så gott med semlor, jag har ätit 3. Den första den 29/12:)).
Dina Lchf ser jättegoda ut, vore kul att prova någongång.
Hoppas allt går bra i Spenshult.
Kram Maria

Svar
CONCEPT by JESSICA 14 januari, 2014 - 12:29

Låter väldigt gott dina semlor, ska jag ta och testa..
Fin dag till dig, kram

Svar
hemma hos lilla mej 14 januari, 2014 - 13:56

Å vad gott med semla !Tack för receptet ! Ha en skön dag fina du .kramar Rita

Svar
Villa Ell 14 januari, 2014 - 14:13

Jag gillar semlor, vilken kaloribomb 😉 blev nyfiken på lchf alt!
Hoppas allt gick bra i Spenshult idag!
Stor kram t dig
Sandra

Svar
Yvonne N 14 januari, 2014 - 15:11

Hej!
Jag har följt din blogg ett litet tag och blir alltid glad av att läsa den och titta på dina vackra bilder men idag bara måste jag få säga att att en semla kan vara vacker på bild kändes nytt på nåt sätt. Att de ofta ser goda ut är en sak men din bild på lchf-semlan är ju rent poetisk, med den mörka bakgrunden, "svilret" i grädden som ger vackra skuggor och de olika härligt ugnsbakade nyanserna på bullen….. Lovely! Måste såklart provas då jag oxå äter lchf. Ha en trevlig kväll!

Svar
Home2Tiny 14 januari, 2014 - 17:55

Hej Yvonne o varmt välkommen hem till mig. Tack snälla för dina ord om mina bilder idag, de gör mig både stolt o glad. Att fotografera har blivit ett stort intresse o att ni läsare tycker om mina bilder gör det hela ännu roligare. Nu hoppas jag att du bakar semlorna för de är sagolikt goda, nästan för goda för man vill bara ha fler. Kramisar Tina

Svar
Helenas enkla vardag 14 januari, 2014 - 16:30

Vilken härlig bild på dina lchf semlor. kan gissa att de smakar super.
Kram Helena

Svar
Anne-Lie 14 januari, 2014 - 17:44

Vilket toppenbra recept, passar för mig som har gluten! Detta måste jag testa till helgen.

Svar
Melody and M.E 14 januari, 2014 - 18:12

Jag ska nog inte baka några semlor i år, för varken mannen eller jag kan sätta stopp vid att äta en! Bra att du har hittat ett recept på semlor som din mage klarar av för semlor är ju bara så gott!
Kram M.E

Svar
Malin 14 januari, 2014 - 18:16

Mmm det ser jättegott ut! Det lät inte så svårt att göra heller!!;) toppen ju.
Kramar!

Svar
oskrivnablad 14 januari, 2014 - 18:16

Åh vad sugen jag blev på semla nu!!!! Måste nog ätas imorgon 😉
Hoppas du fick bra resväg och slapp hala vägar. Kram!

Svar
svart vitt och rött 14 januari, 2014 - 19:05

Semlor är en höjdare i januari 🙂 Kanske blir en till helgen 🙂 Ha det gott!

Svar
Hemma på Sjuan 14 januari, 2014 - 19:39

De där semlorna skulle nog passa mig! Jag är inte så förtjust i de "vanliga" men det är däremot mina killar 😉 Får nog bli ett semlebak snart, kram Suss

Svar
Anna 14 januari, 2014 - 19:41

Den ser ju god ut med all grädde 🙂
Ska försöka låta bli semlorna, kanske äta en 🙂
Kramis

Svar
anettan 14 januari, 2014 - 19:41

Du skulle aldrig låtit honom smaka, nu kommer du ju inte få ha dom i fred….. 😉 Gott med semlor. Kram Anette

Svar
Hovdamen Yoyce 14 januari, 2014 - 20:45

Oj, oj, oj, vad gott det där såg ut. Jag älskar semlor. Det blir nog till att baka i helgen.

Hoppas att ditt Spenshultsbesök gick bra i halkan.

Kram

Svar
Mamma C 14 januari, 2014 - 21:23

Så gott, stod och kollade på semlorna på Ica idag. Men var duktig och lät bli att köpa någon. Men till helgen får man ju synda. Hoppas ditt återbesök gick bra.
Kram Mamma C

Svar
Tess 14 januari, 2014 - 21:32

Till och med jag blir sugen på att testa…:)
Kram!

Svar
Annika A 14 januari, 2014 - 22:32

Åh, de ser jättegoda ut! 🙂
Kram fina du!

Svar
Hovkonditorn 18 januari, 2014 - 12:23

Det här låter som ett mycket bra recept och gott ser det ut. Kram och ha en fin lördag!

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »