Recept på Home2tinys glögg 2013

av Home2Tiny
Recept på Home2tinys glögg 2013
Glögg hör advent och julen till
och jag måste erkänna att jag är barnsligt förtjust i denna varma och kryddiga dryck. Jag avnjuter den gärna tillsammans med ett nöt och fruktbröd och goda ostar, en kombination som gör mig extra lycklig i magen.

 Men eftersom jag sedan nästan två år tillbaka undviker socker så mycket som möjligt, dricker jag inte glöggen som de flesta av oss köper på systemet eller i affären, de är på tok för söta för mig, utan jag gör min egna glögg istället. Eller glögg och glögg, det är kanske mer en variant på upphottat vin men strunt samma för mig är det glögg och en fantastiskt god sådan.
 I år kryddade jag vinet med ganska mycket lakritspulver, vilket jag tyckte höjde glöggen ett snäpp, men det här är helt och hållet en smaksak därför är det bästa att prova sig fram.
Recept på Home2tinys glögg 2013

Home2Tinys Glögg 2013

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

75 cl rödvin
2 hela kanelstänger
1 tsk hela kryddnejlikor
1 vaniljstång
2 msk lakritspulver (efter smak)
ca 1-2 dl Smirnoff raspberry

SÅ HÄR GÖR JAG

Blanda alla ingredienserna utom Smirnoffen i en kastrull.
Värm vinet och ta av kastrullen precis innan den börjar koka.
Lägg på lock och låt vinet stå och dra i ca 2-3 timmar.
Sila bort kryddor
Blanda i Smirnoff raspberry
Häll upp på flaska
Njut av glöggen varm!
Did You Make This Recipe?
Har du lagat det här receptet? Tagga mig på Instagram @Home2tiny

Idag hade jag helst av allt stannat hemma, gosat framför brasan och letat inspiration inför julen, men idag är det jobbdag så det är bara att hoppa i jobbstassen, packa lunchväskan och gasa på.
Ha en härlig dag vänner!
Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

42 kommentarer

svart vitt och rött 12 november, 2013 - 06:08

Några sippar med glögg brukar vara nog för min del… så kanske skulle din variant locka mer. Det verkar gott med lakritspulver i 🙂 Ha det gott!

Svar
Melody and M.E 12 november, 2013 - 07:14

Jag har ju också gjort egen glögg med där skulle kryddorna ligga i sprit i flera dygn, ditt recept verkar betydligt enklare! Dessutom verkar det lättare med lakritspulver än lakritsrot som det är i mitt recept! Det kanske kan bli en flaska till här…
Kram M.E

Svar
Sabelhagens Olivlund 12 november, 2013 - 07:28

Så roligt att göra egen glögg, det har jag aldrig provat. Dina bilder ser så inbjudande ut, så fina.
Ha en fin tisdag. Längsta dagen på jobbet och regnet öser ner.
Kram Maria

Svar
Kicki 12 november, 2013 - 07:47

Hm, spännande, måste nästan prova!! Årets Blossa är inte så jättesöt men kanske ändå för söt för dig! Du behöver ju inte ha sött för du är ju redan det:)

Svar
Tant Anna 12 november, 2013 - 08:06

Den där varianten du gjort låter väldigt spännande. Jag gillar inte heller så mycket socker så det där kan nog vara ett bra alternativ till mig 😉
Ja nu börjar det bli svårt att ta sig iväg till jobb när det är så varmt & gött hemma.
Ha en bra dag! KRAM

Svar
Fru Eriksson 12 november, 2013 - 08:28

Tack så hjärtligt för ditt glöggrecept & vackra foto <3

/Kram

Svar
Jenny 12 november, 2013 - 10:22

Ja, det är så gott med glögg, så mysigt att ta en varm mugg nu när mörkret och kylan kommer. Jag får vara hemma och mysa, men tyvärr är det pga ont i halsen, så jag sitter här med te och tv, och datorn och i den finns ju hur mycket inspiration som helst! Synd bara att inte orken finns där riktigt.
Ha en bra dag, kram Jenny

Svar
FJÄDERNEJLIKAN 12 november, 2013 - 10:33

Låter ju spännande ditt glögg recept, ngt att prova, då glögg är ngt av det bästa jag också vet. Har ju nästan tömt min första flaska för den här säsongen. 🙂 Kramizz Laila

Svar
Helenas enkla vardag 12 november, 2013 - 10:33

Dina bilder gör ju att man blir supersugen att testa. Extra bra att det inte behöver stå flera veckor för att bli klar.
Kram och hoppas dagen blir bra.
Kram Helena

Svar
Hanna 12 november, 2013 - 10:37

men så fina bilder.
Ha en fin dag!
Kram
Hanna

Svar
Kattiiiiss 12 november, 2013 - 11:22

Måste testa ditt recept 🙂
Ha en fin vecka.
Kram K

Svar
anettan 12 november, 2013 - 11:23

tack tack….behöver en glögg (som är så gott) som inte är så söt. Ha en bra dag. Kram Anette

Svar
Bodil Morse 12 november, 2013 - 11:23

Tusen tack för recept, här ska göras glögg, haha
Det är ju så himla gott! Ska bli kul att höra vad maken tycker.
Stor kram Bodil.

Svar
Cissi 12 november, 2013 - 11:37

Jag gillar också glögg!
Hemmagjort låter extra smarrigt ;P

Svar
No34 12 november, 2013 - 12:55

Låter helt värd att prova! Gjorde egen glögg för några år sen, och den blev så stark att man gick i däck på två små glöggmuggar…*fniss* Vet inte hur jag bar mig åt…. Din låter pålitligare!!
Tisdagskram från Kate

Svar
Helenes Jul 12 november, 2013 - 13:01

Åhh va mysigt, jag har aldrig provat att göra glögg men det här var ju ett enkelt och trevligt recept. Kul!

Kram

Svar
hemma hos lilla mej 12 november, 2013 - 13:18

Underbara bilder ! Din glögg låter super god .Tack för receptet .Ha en skön tisdag fina du .Kramar Rita

Svar
Fröken i Söder 12 november, 2013 - 13:46

Låter gott. Jag har gjort dunderglögg som står och puttrar, men den innehåller en hel del socker.

Svar
Villa Ell 12 november, 2013 - 14:33

Jo jag gillar systemets blossa! Mmmm! Min väninna gör egen glögg och det har blivit lite av en tradition att jag får lite… Kanske ska överraska henne 😉
Kramar Sandra

Svar
Jeanette 12 november, 2013 - 15:40

Tack, det låter så gott! Den ska jag absolut testa!!
Kram

Svar
Jennica... 12 november, 2013 - 17:12

Åhhh, det är ju så gott med glögg! Jag gillar i och för sig Systemets glögg, speciellt den vanliga Blossaglöggen, men min favvis är ändå den glöggen som min syster gör!
Och så gillade jag verkligen denna bilden, superfin!
Kram!

Svar
Johannas nya blogg 12 november, 2013 - 17:29

Tack för receptet, allt som innehåller lite eller inget socker alls gillas. Kram!

Svar
HönaPöna 12 november, 2013 - 17:45

Jag gillar inte glögg, men dina vackra bilder, de gillar jag!

Svar
LIVSGLITTER 12 november, 2013 - 18:13

Oh vilket recept! Älskar glögg, men som sagt, för mycket kolhydrater. Ska prova detta!

Svar
Linda 12 november, 2013 - 18:37

Men så gott det där lät! Jag har aldrig gjort egen glögg men det där receptet måste jag bara testa;) Mums!

Svar
dnyahuset 12 november, 2013 - 18:38

Vilken härlig inspiration! Lät mycket smarrigt!

Svar
Channal 12 november, 2013 - 19:05

Glögg är ju så gott! Kul att göra sin egen!

KRAM Anna

Svar
CONCEPT by JESSICA 12 november, 2013 - 19:09

Mmm glögg.. Din låter väldigt god och härligt med lite nyttigare, kram

Svar
HjärtatsVitaHem 12 november, 2013 - 19:37

Mm, gott med egen gjord! 🙂

Kram Jenny

Svar
Hovdamen Yoyce 12 november, 2013 - 19:39

Tack för receptet. Jag klarar inte heller vanlig glögg längre, det är bara fööör sött. Kanske att jag testar denna.

Kram

Svar
Lisa 12 november, 2013 - 19:54

Vi har satt glögg på svagdricka, ljuvliga dofter har börjat sprida sig, hoppas den kommer att smaka fantastiskt. Annars (eller också) ska jag absolut göra din glögg 🙂
Kram

Svar
Saras Träningsblogg 12 november, 2013 - 20:09

Gott och söta bilder 😀

Svar
Mia 12 november, 2013 - 20:26

Mmm ser verkligen fram emot att dricka lite glögg… får nog ställa till med en liten glöggfest snart =) Kram på dig finaste /Mia

Svar
Annika Soulcityguide 12 november, 2013 - 20:27

Wow vad du är kreativ som skapar ny glögg för varje år! Låter jättegod 🙂
Jag brukar också göra glögg, men lite på en höft, och det blir mer som vin chaud. Mycket godare än den söta "köpe"glöggen.
Kram!

Svar
Karin 12 november, 2013 - 20:58

Älskar glögg och den låter gott med smak av hallon i din sort, ha det fint Karin

Svar
Felicia Marthe 12 november, 2013 - 21:21

Wow hallonglögg! Gott 🙂

Svar
Ninelin 12 november, 2013 - 21:37

Fint du har gjort. Glögg är så gott, i små mängder och ett till två tillfällen om året 😉

Kram N

Svar
Hemma på Sjuan 12 november, 2013 - 21:58

Så gott med hemmagjord glögg! Och så fin flaska oxå! Kram Suss

Svar
Mamma C 12 november, 2013 - 22:37

En ny glöggvariant, den ska provas. Tack för receptet.
Kram Mamma C

Svar
Fiona 12 november, 2013 - 23:07

Låter riktigt gott! Använder du dig av något speciellt rödvin?
Kramar

Svar
Fröken Foto 13 november, 2013 - 05:59

Så vackert och stämningsfullt! Ett måste testa recept 😉 älskar också glögg.
Kram kram Malin

Svar
Malin 13 november, 2013 - 16:41

Gud va gott det lät! Himla spännande recept.;)
Kram!!

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »