Home Kyckling Recept på Viltkyckling LCHF

Recept på Viltkyckling LCHF

by Home2Tiny
Recept på Viltkyckling LCHF
Lördag och då vill jag gärna äta någon god middag

Det här är en kycklingrätt som jag ofta lagar under höst och vinter. Kanske just för att grytan har den där viltsmaken som passar så bra under de här årstiderna. Jag kan inte påstå att det är en mustig gryta som fått stå och puttra under många, långa timmar, nej det här är en quickfixgryta som innebär lite tid i köket för att få en välsmakande måltid på tallriken.
Recept på Viltkyckling LCHF

VILTKYCKLING

Print
Serves: 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

  • 6-8 kycklingfiléer (beroende på om man har tonårskillar i huset)
  • 1/2 dl konc vinbärssaft
  • 1 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 1-2 dl vispgrädde
  • 1 - 1/2 msk hönsbuljong
  • 5-8 krossade enbär
  • 1 msk timjan
  • 1 msk kinesisk soja
  • Färsk timjan
  • Röda vinbär

Instructions

Salta och peppra kycklingfiléerna
Stek dem i smör
Lägg över dem på ett fat när de är nästan klara
Blanda saft, vatten, crème fraiche, grädde, hönsbuljong, enbär, timjan och soja i stekpannan.
Lägg i kycklingen och låt puttra tills kycklingen är helt färdig, ca 5-10 minuter
Garnera med färsk timjan och vinbär
Serveras med till exempel ugnsrostade grönsaker.

Recept på Viltkyckling LCHF
Recept på Viltkyckling LCHF

Ha en härlig lördag vänner!

Kramisar
T

You may also like

19 comments

Carina 7 september, 2013 - 06:09

mmm Detta ser gott ut
Trevlig Helg

Reply
Carina 7 september, 2013 - 06:09

mmm Detta ser gott ut
Trevlig Helg

Reply
dnyahuset 7 september, 2013 - 06:13

Quickfix, ja tack! Bra tips!

Reply
HönaPöna 7 september, 2013 - 06:20

jappp, låter helt klart som en rätt som vi ska prova i det här hemmet!
Fortsatt trevlig helg, därborta!

Reply
Hannis 7 september, 2013 - 06:37

Det där receptet snor jag med mig direkt=))

Hoppas du får en fin dag/Kram Hannis

Reply
Channal 7 september, 2013 - 07:20

Nämen kommer du med ett recept! Trodde det skulle bli lite London!! Kul o se dina bilder på instagram.

Det ser riktigt gott ut! Sparar recept!

KRAM till fina dig! Anna

Reply
Hemma på Sjuan 7 september, 2013 - 07:41

Tackar för receptet! Kyckling kan jag äta hur mycket som helst…
Underbara bilder du tar och så fina miljöerna blir runt omkring, duktiga du!! Kram Suss

Reply
Jennie Bergius 7 september, 2013 - 08:14

Mums så gott! Detta får vi prova 🙂 De röda bären är underbart vackra till!

Ha en härlig lördag <3 Jennie

Reply
Linda 7 september, 2013 - 09:10

Alltid kul med recepttips tycker jag. Känns som att inspirationen tryter ibland.

Kram Linda

Reply
Annas röda stol 7 september, 2013 - 10:57

Låter och ser jättegott ut :))) Kram Anna

Reply
Fru Eriksson 7 september, 2013 - 15:10

Mummsigt 🙂
/Kram Annmi

Reply
Life's Silverlining and I 7 september, 2013 - 15:59

Vad gott det lät! Här blir det kyckling i kväll också. Kramis Nilla

Reply
Lisa 7 september, 2013 - 16:07

Det lät riktigt gott, sparar detta 🙂 Hoppas du haft en fantastisk londonresa.
Kram

Reply
Annlin:s 7 september, 2013 - 16:40

Ser verkligen gott ut! Tack för receptet.
Kram
Anneli

Reply
Annika 7 september, 2013 - 16:49

Kyckling är gott och det är alltid bra att få nya recept. Hoppas du får en fin kväll. Kram

Reply
anettan 7 september, 2013 - 17:51

Snabbt tycker vi om och dt ser jätte gott ut. Hoppas du har en fin lördag. kram Anette

Reply
Petra Nymans Dagbok 7 september, 2013 - 20:55

Tack för att du påminde mig om receptet!;) Det är verkligen sååå gott! Underbart efter all grillning i sommar! Kram o ha det underbart i London!:))) /Petra

Reply
Jeanette 8 september, 2013 - 15:41

Quickfix låter alldeles perfekt i detta fallet, ska provas.
Kram

Reply
Fröken Foto 8 september, 2013 - 19:50

Ja, havets vindar kan verkligen rensa tankar och läka.

kram kram Malin

Reply

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »