En medelålders kvinnas bekännelser

av Home2Tiny
Sitter här nergosad under filten med en varm kopp kaffe och funderar,
funderar på en fråga som jag fick angående hur jag ser på att åldras. Jag måste nog erkänna att jag aldrig har lagt någon större energi på ålder, det har bara varit en siffra som vart tionde år bytts ut och sen har det inte varit mer med det, tills nu….
Jag var nog inte riktigt förberedd på den hormonattack som helt plötsligt har invaderat min kropp,  vad i hela friden kom detta ifrån? Är det så här det är att åldras som kvinna, då vet i tusan om jag tycker det är så himla roligt. Är det meningen att man ska förvandlas till en sur, fräsande och blängande ragata som själv är lika förvånad över hur humöret svänger från toppen till rena vulkanutbrottet. Får Skriet av Edvard Munch att framstå som rena glädjefnattet när jag själv får mina känslostormar över de mest banala saker som att jag inte får igång gräsklipparen, jösses säger jag bara var kom denna hormonstinna kvinna ifrån? En märklig känsla att veta att något händer i min kropp och knopp som jag inte riktigt kan styra över och som är ett bevis på att den biologiska klockan tickar, tick tack.
Det smyger sig på en, åldrandet, plötsligt finns det bara där, de gråa hårstråna, rynkorna, värmevallningar och kilona som inte vill släppa taget lika lätt längre. Ytliga förändringar som jag gärna hade skrivit att jag tycker är helt ok, men det gör jag faktiskt inte. För även om jag tycker att åldrandet rent mentalt är en positiv resa där lugnet, självförtroendet och insikten om mig själv har vuxit sig allt starkare så måste jag vara ärlig och säga att de ytliga förändringarna inte är fullt så charmiga. Men jag accepterar dem och gör vad jag kan för att bli kompis med den kropp som sakta men säkert kommer att förändras med åren. Jag är faktiskt inte rädd för att åldras, i alla fall inte så länge både kropp och knopp är överens med varandra och vi kan fortsätta att göra stordåd tillsammans.
 Men än så länge är åldern bara en siffra och jag känner att livet sprudlar både i kropp och själ, jag har nog aldrig har känt mig starkare, vackrare och klokare för jag är en medelålders kvinna med rätt att känna så.

Njut i det fina höstvädret vänner!
Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

38 kommentarer

Fru Eriksson 29 september, 2013 - 10:22

Sååå underbart du skriver ..Citerar
" Men än så länge är åldern bara en siffra och jag känner att livet sprudlar både i kropp och själ, jag har nog aldrig har känt mig starkare, vackrare och klokare för jag är en medelålders kvinna med rätt att känna så."

– Härligt & så vackra foto som alltid/Kramar Annmi

Svar
Hemma på Sjuan 29 september, 2013 - 10:42

Ja ibland undrar man vad det är som händer 😉 Men jag håller med dig njuter av att vara medelålders och vill inte backa tillbaka fast kroppen inte riktigt vill som jag emellanåt…
Vackra höstbilder på dig, kram Suss

Svar
Hilde 29 september, 2013 - 10:43

Du är klok som en bok du Tina. Själv ålderskrisar jag rejält just nu, bara ett par månader tills jag ska byta siffra.
Kram på dig snygging!

Svar
Catarina Alexandersson 29 september, 2013 - 10:45

Tycker du har en fin syn på åldrandet, bara en siffra. Sen förstår man ju att man inte kan vara beredd på allt vad åldrande innebär, och att det är olika för alla.
Jag har alltid längtat efter åldrandet, just för det där lugnet och självförtroendet du nämner, men vissa delar kanske inte är fullt så positivt.
De där humörsvängningarna och temperamentet har jag haft problem med hela livet, men anser att jag blivit bättre sedan jag fick familj. Sen kanske jag får "topparna" tillbaka vid "den där tiden i livet", vem vet.

Uppskattar när du skriver om dessa delar av livet 🙂

Önskar dig en riktigt fin söndag!
Kram Catta

Svar
♥ Sanna ♥ 29 september, 2013 - 11:01

Så bra skrivet !!!
Har inte alls haft åldrsnojjor tidigare har ärligt talat tyckt det verkat konstigt att ha det .. Varför inte bara njuta av nuet liksom …
Men nu är den här dykt upp och tagit mig med storm …
Ska också försöka hitta tillbaka till att faktiskt njuta av här och nu 🙂
Tack finaste !!!
Kram

Svar
Bodil Brink Morse 29 september, 2013 - 11:45

Underbart vackra bilder av dig. Din make gör ett bra jobb.
Det där med åldern kan vara svårt. Jag hade väldigt jobbigt med det när jag fyllde trettio men nu när jag är väldigt nära fyrtio känns det himla ok.
Mycket har hänt för mig på 10 år, bla flyttat till USA och jag har nu en helt annan syn på saker och ting. Där är också stor älders skillnad mellan mig och maken men jag tycker verkligen att åldern är bara en siffra.
Du har en himla sund inställning till åldrandet.
Kram Bodil.

Svar
pillan 29 september, 2013 - 11:47

Klockrent! Du skriver så bra 😉 håller med dej och jag brukar tänka att jag får vara glad att jag får vara med varje ny dag!!

Kram P

Svar
anettan 29 september, 2013 - 11:57

Jag kan ha lite åldersnoja ibland men vi är ju inte äldre än vi känner oss sägs det. Men lite läskigt är det allt…..ha en fin söndag. Kram Anette

Svar
Helenas enkla vardag 29 september, 2013 - 12:16

Kan bara säga att jag är precis där du är och kropp och knopp harmonerar inte just nu, och jag fattar ingenting. hade också tänkt ha ett inlägg om detta, men du skriver så fantastiskt bra så nu får jag se om jag har något att skriva om. Tror vi skulle behöva träffas du och jag.
Kram helena

Svar
Milla 29 september, 2013 - 13:04

Ja du…. Allt det där kan jag skriva under med kraft. Inkastad i det från en dag till en annan på konstlad väg har det inte varit muntert. Man får ta det med galghumor och skratta åt eländet. Kram!

Svar
Mirre Syr 29 september, 2013 - 15:19

Jo, plötsligt känner man inte igen där där kvinnan i spegeln längre samtidigt som man precis som du skriver är starkare och klokare än man någon gång varit…

Svar
Bella 29 september, 2013 - 16:11

Sååå fina bilder på vackra dig!!

Det där med att åldras är nog lite både och, skönt att läsa att du ändå är tillfreds med att åldras, och även om jag tycker det är fint med livslinjer och inte hetsar över att kroppen blir äldre så är det ändå inte kul, lite blandade känslor där…

Önskar dig en skön söndagkväll

Kramar Bella

Svar
hemma hos lilla mej 29 september, 2013 - 16:19

Klockrent ! Jag bara ÄLSKAR att läsa din underbara blogg .Önskar dej en skönsöndag .Kram Rita

Svar
Malin 29 september, 2013 - 16:29

Så fina bilder på dig Tina!!
Ha en härlig kväll,
Kram!

Svar
Titta in hos Thess 29 september, 2013 - 16:55

Jag tror ärligt talat att jag börjar att känna av precis det du pratar om.
Även om man tycka att det kanske är i tidigaste laget (39).
Men jag vet att på min mamma började det tidigt och dom säger att det kan vara ärftligt?
Hoppas att du får en fin start på veckan.

Kram Thess

Svar
Titta in hos Thess 29 september, 2013 - 16:55

Jag tror ärligt talat att jag börjar att känna av precis det du pratar om.
Även om man tycka att det kanske är i tidigaste laget (39).
Men jag vet att på min mamma började det tidigt och dom säger att det kan vara ärftligt?
Hoppas att du får en fin start på veckan.

Kram Thess

Svar
Anonym 29 september, 2013 - 17:23

Underbart att läsa dina ord Tina!
Stor kram på dig!
/Rebecca
http://pilotfrun.se

Svar
HönaPöna 29 september, 2013 - 18:16

haha… du är rolig du. Tänk, jag blir också arg över den där gräsklipparen, och jag som bara är trettiotre!
Och de där kilona du pratar om, de har du allt gömt väl! 🙂

Svar
mammaxtre 29 september, 2013 - 18:21

Jag är glad i att åldras. Skall försöka göra mitt bästa och göra det med värdighet. Rynkor, krämpor, sämre syn, ny kropp och en hel massa hormoner ingår förstås. Men att bli äldre är att få vara med, och jag vill vara med länge.

Kram

Svar
Karin 29 september, 2013 - 18:31

Tack för kommentar hos mig idag ang. slånbären. Inte för att det gör någon skillnad på ålderns siffror, men himla gott är det med sin lite speciella smak. Om några veckor ska du få mitt recept på min slånbärslikör som blir så söt och farligt god. Ha det bra Karin

Svar
Channal 29 september, 2013 - 18:40

Du är så vacker. Tycker man får mer karaktär och en självsäkerhet som strålar skönhet med åldern.

Peppar peppar än har jag inte känt några värmevallningar eller humörsvängningar! Hoppas du får bukt med dina!

Kramar Anna

Svar
Nina - Glamourmamman 29 september, 2013 - 18:41

Du är klok som en bok! Jag instämmer i det du skriver – ålder är bara en siffra. Men jag ser inte direkt fram emot (allt fler) rynkor och övergångsbesvär 😉

Stor kram
/Nina

Svar
Mamma C 29 september, 2013 - 18:55

Några humörsvängningar har jag nog aldrig haft men värmevallningarna kommer och går. Jag har ju passerat 50 sträcket men det är bara en siffra för mig. För så gammal eller om det nu är gammalt känner jag inte mig.
Kram Mamma C

Svar
Mirre 29 september, 2013 - 19:23

Jag tror inte jag heller är rädd för att åldras, det är ju vackert att göra det och du är jättefin, bra skrivit, det får andra att tänka till och inte se åldrandet som något negativt, man är ju i den åldern man är i, så man ska vara stolt över det =D

Fina du på alla bilder
kramar

Svar
Fröken i Söder 29 september, 2013 - 19:39

Fin kavaj, var har du hittat den?

Svar
Villa Ell 29 september, 2013 - 19:55

Ett härligt inlägg om åldrandet… men humörsvängningarna finns redan här ;-), min 1,5 åring är lite väl högt och lågt ibland och nio åringen ja han kan sina knep för att få mig se rött ibland!
Ha en fin start på veckan
Kram Sandra

ps kul att läsa dina svar i förra inlägget och härligt att det blev du och Mr C

Svar
Bara Sara 29 september, 2013 - 20:19

Kloka tankar om åldrandet du har! Det är ju inte mycket att göra åt heller annat än att försöka hålla sig så fräsch och pigg man bara kan. Skratta mer än att rynka pannas så kommer i alla fall rynkorna på roliga ställen! Kram Sara

Svar
Annika Soulcityguide 29 september, 2013 - 20:42

Tjusig du är!
Ja det där med åldern kommer man tyvärr aldrig ifrån… 😉
Kram!

Svar
Anonym 29 september, 2013 - 21:28

Kriser och utbrändhet har jag gått igenom om ålderskris ska skrivas in där också, vet jag inte. Utbrändheten fick mig att gråna och sjukdoms kilon, jobbar jag med nu. Men inne, innanför blir jag nog aldrig mer än 27.
Som du skriver, en siffra och nyss fick jag räkna efter hur mycket den ska slå om till nästa gång. Ähh! Bjuder väl på kaffe och tårta och skiter i det andra!?

/P
http://dogladyn.blogg.se

Svar
Hannis 30 september, 2013 - 01:54

Så är det! Ålder är en siffra inget annat. Sen att det händer saker i och med kroppen det är ju en annan sak men det kan man ju ta hand om på olika sätt.
Gillar din inställning!!

Kram Hannis

Svar
dianasdrömmar 30 september, 2013 - 04:47

Ålder är bara en siffra :), jag har ju också passerat det där medelåldersstrecket…men jag känner mig stark och vacker, erfarenhet gör en vacker 🙂 kram Diana

Svar
Carina Persson 30 september, 2013 - 05:40

Intressanta reflektioner, härlig läsning. Känner igen mig i tankar om rynkor, acceptans och klokhet. Men mest av allt känner jag tacksamhet för var dag jag får uppleva.
Som vanligt vackra foton och fon inspiration. Tack och ha en god start på veckan!
Kram
Carina viltovackert@blogg.se

Svar
No34 30 september, 2013 - 06:34

Så sant som det är sagt!! Lugnet, erfarenheten och klokheten är en skön känsla! Synd bara att kroppen liksom faller neråt, på nåt sätt….. märkligt! *Skratt*
Lycka är väl ändå att vi får vakna och kunna kliva upp ur sängen varje morgon och att ha ett arbete att gå till!!
Önskar Dig en ny härlig vecka med mycket höstsol på kinderna, kram Kate

PS. Tavlorna i biorummet är ihop plockade.. ramar IKEA och posters från nätet (billigt). All posters… tror jag det var!!

Svar
Eva 30 september, 2013 - 07:32

Tack för att du svarade på mina frågor 🙂 åh dina inlägg & bilder är så underbara outfiterna skall vi inte ens prata om hi hi super snyggt 🙂 ta hand om dig å ha en fin dag kramen

Svar
Eva 30 september, 2013 - 07:32

Tack för att du svarade på mina frågor 🙂 åh dina inlägg & bilder är så underbara outfiterna skall vi inte ens prata om hi hi super snyggt 🙂 ta hand om dig å ha en fin dag kramen

Svar
Le petit jardin 30 september, 2013 - 13:04

Snygga bilder!!

Att åldras är inte så farligt, kanske extrakilona som är så svåra att få bort eller tantformen som tränger på det som man gillar minst, men man får ta det med ro…leva, njuta och bara vara. Mamma säger att det är fantastiskt att vara 74, så jag tror på hennes ord och lever vidare, så här precis som jag är

kram Kajsa

Svar
Jeanette 1 oktober, 2013 - 06:43

Du ÄR verkligen stark, vacker och klok också!
Kram

Svar
Hovdamen Yoyce 1 oktober, 2013 - 19:52

Du är väl inte gammal! Dessutom så är du snygg! Men jag förstår vad du menar. Jag har inget emot att se lite äldre ut men kilona som biter sig fast, melankolin som biter sig fast, bitchigheten som kommer fram, vallningarna som far genom kroppen o lusten som försvinner, DET hade jag gärna varit utan!!

Kram

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »