Det där med flygrädsla

av Home2Tiny
 
Snart bär det iväg
jag ska snart ut och flyga, resa till London och ha en fantastisk helg med vänner. Något som ska bli hur kul som helst och något jag verkligen ser fram emot, utom en sak, flygresan. Jag är så ända in i nordens flygrädd. Redan nu bekymrar jag mig för färden i det blå och får nästan ta fram den där lilla bruna påsen att andas i, ni vet den som de brukar plocka fram på film när någon stackars människa blir hysterisk och börjar hyperventilera.
 Denna gången ska vi bege oss hemifrån redan vid 6-tiden på morgonen och jag vet inte om det är ok att köra en irish coffe till frukost (eller två) redan vid den tiden, men so what, det lugnar nerverna iallafall.
 När jag väl är på planet börjar nästa äventyr. Jag släpper icke blicken på flygpersonalen, är de lugna är jag lugn…..öronen förvandlas till parabolantenner som tar upp varenda litet ljud, analyserar och  bedömer, ska det låta så eller håller motorn på att stanna? Bäst att fråga flygvärdinnan….
Ingen är lyckligare än jag när vi landat och fått fast mark under fötterna, men säg den lycka som varar för det är då nästa bekymmer börjar, jag ska för tusan hem också……………
 
SKAPA STILEN
Klänning Burberry
Paljettbyxorna köpte jag på MQ, liknande hittar du här 
Skorna köpte jag på Bianco, liknande hittar du här
Eftersom jag aldrig varit i London skulle jag bli supertacksam för tips på butiker, restauranger, pubar och andra roligheter, vad är det jag absolut inte får missa nu när jag äntligen kommer till London.
Idag är det häckaväder, det får blir en dag på soffan, under filten, en bra serie på tv och kaffe.
Ha en skön söndag vänner!
Kramisar
 

LIKNANDE INLÄGG

42 kommentarer

Maria 1 september, 2013 - 09:59

Vännen, är du så rädd…. Jobbigt! Jag tycker det är värre att vara på vattnet, jag…
Jag kan också bli orolig om det är lite skakigt i luften, när man ombeds att sitta kvar på sina platser och så… Men annars tänker jag mig att det är farligare att fara fram på vägarna 😉
Ta du en Irish Coffee eller två, på flygplatsen, om det gör dig lugn! Helt okej, anser jag i alla fall 🙂
Kram fina och ha en skön söndag!
/Maria

Svar
Villa Ell 1 september, 2013 - 10:01

Jag tycker absolut att du kan ta minst två irish…
sen brukar det ju vara tradition att ta något på flygplatsen också när man sitter där och väntar…
Hmmm var i London för några år sen men med en vän som bor där så jag vet inte riktigt var jag var 😉

Kramar Sandra

Svar
Hannis 1 september, 2013 - 10:23

Inte något fel med det till frukost när man är på resande fot!
Det kommer att gå bra.

Fasiken vad snygg du är människa!
Kram Hannis

Svar
Helenas enkla vardag 1 september, 2013 - 10:57

Jaa du jag är precis likadan. Jag är fullkomligt livrädd, mest när man precis har lättat från marken och sen när man precis har landat och det går fort som satan. Jag tar alltid något lugnande innan, inte för det hjälper så mycket, men lite iallafall. men du får tänka på att det går ju bra fast det känns som planet inte orkar, att det bullrar och skakar. Tänk vilket minne du får från London. Kram Helena

Svar
Juliannie 1 september, 2013 - 11:06

Ska precis idag till Tammerfors med mellanlandning i Helsingfors, phuuu säger jag bara… jag avskyr stigning och landning och ska nu få uppleva FYRA på en och samma dag. Jag är ganska rädd men inte panisk men får lägga all energi på att andas lugnt och intala mig att det är mycket större risk att köra bil. Lite alkohol hjälper, det kan jag hålla med 😉

Kram Eva

Svar
Hilde 1 september, 2013 - 11:14

Klart du kan köra irish till frukost:) Du ska se att det kommer att gå bra, men jag förstår din rädsla. Hur snygg får man bli egentligen?
Kram

Svar
Lisa 1 september, 2013 - 11:20

Ååå vad jobbigt för dig, tycker absolut du ska ta Irish till frukost.
Ha en underbar Londonresa, det kommmer att gå bra 🙂
Kraaaam

Svar
Petra Nymans Dagbok 1 september, 2013 - 12:17

Vilka fina bilder på dig! Ni kommer få så himla kul i London!Där kommer ni inte ha det långtråkigt;)Ha en underbar söndag! Kramar Petra

Svar
hemma hos lilla mej 1 september, 2013 - 12:29

Underbara bilder på dej ! Skitsnygg outfit !!! Ta du minst två irish inför flygresan .Vad underbart med en härlig Londonresa .Håller tummar och tår för dej att resan kommer bli kanon!!!Ha nu en skön soft söndag underbara du !!Kramar Rita

Svar
hemma hos lilla mej 1 september, 2013 - 12:32

Underbara bilder på dej ! Skitsnygg outfit .Vad skoj med en underbar Londonresa med härliga vänner .Kör du några irisch till frukost .Håller tummar och tår för dej att det kommer gå kanon.Ha nu en skön och soft söndag underbara du .Kramar Rita

Svar
Susjos 1 september, 2013 - 13:05

Det är mycket farligare på vägarna! Så kul med London, älskar den stan! Pubar finns ju överallt…så det är bara att välja 🙂 Alltid kul att se en musikal när man är i London, varför inte Phantom of the opera, trots att inte Jöback spelar där nu ( såg han i London förra sommaren)

och säger som de andra: Så himla snygg du är!!!!!Döläcker outfit!!!
Ha det underbart! Kram ♥

Svar
Välkommen Hem! 1 september, 2013 - 13:12

Är som tusan flygskraj jag med så ta du en Irish, helt ok enligt mig 😉
Har varit i London många gånger och vi ska dit igen om några månader. Tips: ta på dig fotriktiga skor för det finns massor av shopping! Oxford Street är hur lång som helst med butiker och sen har du New Bond Street som har mer exklusiva butiker. Där MÅSTE du besöka Ralph Lauren. På nedre plan finns all inredning, så vackert så man vill gråta 😉 Sen är det kul att ha besökt Notting Hill och ta gärna en guidad tur med dubbeldäckarna, då ser du det mesta och det är nog vad man hinner med på en helg ungefär!
Ha det så jättekul vännen!
Stor kram! Judita

Svar
pilotfrun 1 september, 2013 - 13:18

Den lilla puben The Nell Gwynne Tavern i Covent Garden (nära The Strand) och Wagamamma i Soho. Jag jobbade faktiskt bakom baren på The Nell för ett antal år sedan:)
Försök att bara slappna av så ska du se att flygresan går bra. Vilket bolag flyger ni med?
Kram
Rebecca
http://pilotfrun.se

Svar
svart vitt och rött 1 september, 2013 - 14:43

Riktigt snygg bloggerska och outfit som vanligt! London… säkert paradiset för dig som gillar snygga kläder! Kul med resa! Jag hade gäääärna tagit en tripp dit jag också 🙂 Ha det gott!

Svar
Helén i Vilrummet 1 september, 2013 - 15:11

Usch, inte roligt med sådan flygrädsla. Är själv inte det minsta bekymrad så jag har svårt att sätta mig in i känslan. Och jag vet ju att det inte hjälper att säga att det kommer att gå bra eller "det är mycket farligare att åka bil" för det biter inte. Är man rädd så är man. Se bara till att ha en ordentlig hand att hålla i när rädslan kryper på.
Stor kram till dig och jag hoppas att vistelsen i London blir fantastisk.

Kram Helén

Svar
kavallinskan 1 september, 2013 - 15:26

Jag känner igen mig för jag är lika flygrädd! Jag är glad att jag tog mig till Malta i våras så jag kunde hälsa på min dotter! Jag har flugit massor med gånger men rädslan har blivit värre med åren 🙂
London är en mysig stad men det var längesen jag var dit så några tips kan jag ej ge.
Fin outfit och snygg är du!
Kram viktoria

Svar
Jeanette 1 september, 2013 - 15:34

Guu vad roligt med London, älskar den staden. Det finns både sevärt och shoppingvärt överallt, de flesta pubar är suveräna med öl, däremot är väl maten ingen höjdare.. Men stackare att vara så flygrädd, men lugna dig med en irish innan 😉
Kram snygging!

Svar
Hovdamen Yoyce 1 september, 2013 - 15:37

Flygrädd, det var ju inte så kul. Jag gillar att flyga, då är jag å väg någon annanstans, semester, så ljuvligt! Hoppas det går bra, det gör det säkert o att du får fantastiskt kul. Jag har inte varit i London på över 20 år men vi ska faktiskt dit i december, ännu en 50-årspresent från mig till min man:-) Det får bli julshopping då.

Kram

Svar
Designtjejen/Emmelie 1 september, 2013 - 16:09

VIlka otroligt läckra bilder! Hoppas att det går bra att flyga!

Svar
Tant Anna 1 september, 2013 - 16:37

Så snygg du är fina Tina :)Klart du kan köra ett par till frukost helt ok om man är så rädd som du verkar vara. London är ju superkul det finns så mycket att göra där så ni kommer nog att ha fullt upp.
KRAM ANNA

Svar
Livskraft 1 september, 2013 - 16:53

Är precis som du, har stenkoll på personalens beteende och lyssnar till alla ljud. Samtidigt som jag måste verka sten lugn inför barnen så jag inte överför min rädsla till dem.
Klart du kan ta en eller två irish coffe tidigt.
Kram

Svar
Melody and M.E 1 september, 2013 - 18:08

Det finns jättebra hjälp att få mot flygrädsla! Jag tycker absolut du ska titta vad det finns för alternativ där du bor, finns ingen anledning att plåga sig så om man är ute och reser mycket!
Själv njuter jag av att sätta mig i ett flygplan!
Du kommer att älska London!
Kram
M.E

Svar
Socker,vanilj och en skvätt grädde 1 september, 2013 - 18:26

Klart man kan ta en drink eller två trots den tidiga morgonen, behöver man så måste man.
London är en supermysig stad med massor av shopping. Lite tips på butiker som jag besökte när vi var där i mars. Victoria´s secret är värd ett besök, Michael Kors affär vilka väskor och Primark de var en affär där alla hittade något i finns allt från hem till kläder för alla medlemar.
Ha en trevlig resa:))
Kram

Svar
Nina - Glamourmamman 1 september, 2013 - 18:29

Åh, vad jobbigt att vara så flygrädd, särskilt om man verligen älskar att resa. Ta du ett par irish 😉

KRAM

Svar
No34 1 september, 2013 - 18:32

Vad f-n, ta tre Irish med om det behövs…;)
Själv älskar jag att flyga, medan maken mår som du!!
Söndagskram från Kate

Svar
Therese 1 september, 2013 - 18:40

Håller tummarna för dig och att det blir super på resan. Jag är med flygrädd men kan liksom inte sluta resa för det. kram

Svar
Mamma C 1 september, 2013 - 18:42

Du verkar vara lika flygrädd som min gubbe är (var). Men det har blivit bättre med åren. Men en irish eller två kan man absolut ta.
Kram Mamma C

Svar
anettan 1 september, 2013 - 18:51

Det är absolut jätte okej med en drink på morgonen, sist vi flög drack jag jägermeister och det tycker jag smakar sk..t. Det fixar du….Kram Anette

Svar
Annika A 1 september, 2013 - 19:22

Vad kul med en resa till London och hoppas att flygresan går bra! 🙂
Har aldrig varit där men du får gärna göra en liten "londonguide" efter att du har varit där!
Kram fina du!

Svar
Lotta 1 september, 2013 - 19:27

Ah, London! Och du blir snyggast där. Garanterat!

Som flygvan och gammal flygvärdinna vill jag inte förringa flygrädsla. Jag har själv känt av det. Det kommer och går. En kapten sa till mig när vi satt i bilen på väg till flygplatsen att det här var den farligaste delen av hela resan. Ord som jag brukar tänka på.

Det kommer gå fint och ni kommer få en fantastisk resa!

KRAMIS

Svar
Life's Silverlining and I 1 september, 2013 - 19:33

Du fixar det! Så himla snygga bilder, som i ett modemagasin är era bilder! Kram Nilla

Svar
Annika Soulcityguide 1 september, 2013 - 19:33

Så härligt med London! Hoppas du kan slappna av på flygresan, det är ju som sagt väldigt säkert att flyga 😉
Kram fina du!

Svar
Ekenäsliv 1 september, 2013 - 19:44

WOW!!!! Önskar jag kunde se så där fräsch ut när jag ska ut o flyga:)))
Jag gillar att flyga och tycker att det är otroligt fascinerande!
Har bara varit i London en gång, men jobbet, för typ mååååånga år sedan;-)
Ha det fantastiskt gott vännen!
Kraaaaam Anna

Svar
Kia 1 september, 2013 - 20:02

Du kommer få en toppen resa i London och flygresan kommer gå bra! Sambon blev lite orolig på vår flygresa till Turkiet och han titta också på flygvärdinnorna och de var lugna och då blev han lugn. 🙂

Kram Kia

Svar
Lilla K 1 september, 2013 - 20:14

Ta du dig ett par Irish Coffe eller tre, du ska ju på semester, oavsett klockslag! 🙂

London är fantastiskt! Bra internationella kök, som Wahaca (mexikanskt) i Soho och Seventeen (asiatiskt) vid Notting Hill gate. Shopping finns det gott om både på Oxford street, Regent street och New Bond street. Men bäst i London är nog ändå Hyde Park. Ta en latte på Lido och sätt dig och studera alla fantastiska, och ibland lite knasiga, londonbor och turister som tar sig runt i parken. Fantastiskt! 🙂

Kram

Svar
Marie 1 september, 2013 - 20:22

Snygg du är, samt jag förstår dig, men tänk så stark du ska känna dig sedan då du är på fast mark igen =D

Svar
Ann-Louise 1 september, 2013 - 21:14

Så snygg du är!
Inte ska du vara rädd! Jag brukar tänka på USAs presidenter som flyger kors och tvärs hela tider i alla år och än har ingen dött i en flygolycka, vad jag vet. Farligare att vara på marken tydligen! Men ta du några drinkar om det lugnar!
London är trevligt och enkelt, så likt Sverige. Jag gillar Regent street och Carnaby street. Strosa i Notting Hill och spana på vintage. Jamie Olivers restaurang "fifthteen" är värd ett besök men boka bord! Harrods chokladbar is to die for!
Kram

Svar
cecce 1 september, 2013 - 22:00

Haha…tur inte du och jag ska flyga ihop då:-) Jag är precis som du!! Klarar bara inte av att flyga. Sist då jag flög (själv med barnen) tvingade jag personalen att följa med mig in till piloten. Man måste ju se vem som ska fara runt med mig där i luften. Sen ställde jag den dumma frågan till piloten på knagglig engelska: Can you fly??? Han måste trott jag var knäpp eller något. I alla fall tyckte barnen det.
Jag kan inte flyga utan tabletter så jag tycker du är modig som klarar dig utan,
Men: Det kommer gå bra! Lovar!!

Kram Cecce

Svar
Fiona 2 september, 2013 - 01:58

Klen tröst kanske men det är det säkraste sättet att resa. Har själv varit superflygrädd och avstått från resor pga det. Sen hällt i mig sprit och piller för att döva men har nu kommit över det och känner mig lugn utan att behöva något att döva ångesten med. Hoppas att det känns bra och att du kan njuta av din semester!
Portobello road i Notting Hill är urmysigt att strosa omkring på! Covent Garden likaså och sen är det ju alltid kul att kolla in Harrods och deras husdjursavdelning:)
En supertrevlig mexikansk restaurang i Soho är Wahaca (Wardour street 80) och här serveras allt annat än tråkiga tacobufféer.

Ha en riktigt trevlig resa!

Kram Fiona

Svar
pillan 2 september, 2013 - 05:01

Åhh stackare… Min sambo är likadan och den här resan till Rom var faktiskt den första vi gjort med flyg tillsammans! Det gick ändå OK tycker jag även om han var kallsvettig iband 🙁 På nerresan drack han vin och var lite lugnare men då var det värre igår då vi åkte hem, då skulle han ju köra bil så no alcohol 😉

Hoppas ändå du kan se fram emot resan och jag tror du klarar det! en irish har ingen dött av … ;)!

Kram P

Svar
Linda 2 september, 2013 - 06:23

Jag vet inte om jag har skrivit det innan men jag är väldigt flygrädd. Har till och med klivit av planet en gång och fick snällt stanna kvar i Sverige för att jag inte vågade åka med. Jag har gått hos psykolog och jag har gått på KBT men inget av det har hjälpt. Jag har kommit på att det enda som hjälper är att få lugnande utskrivet. Så jag flyger på Sobril och det är såååå skönt att få bort det värsta av ångesten. Jag kan verkligen rekommendera de tabletterna. Bara att ringa din husläkare och förklara varför du behöver dem så skriver de ut dom. Tänk bara på att du inte får blanda dem med alkohol. 🙂

Kram Linda

Svar
Malin 2 september, 2013 - 17:01

Åhh så roligt med en tripp till London!! Wohoo!
Jag måste tipsa om hotellet le meridien som har en orolig restaurang med jättefin mat!!;) Det tror jag att du skulle gilla!;) Sen tyckte jag det var rätt kul med typiska turist saker, London eye och madame tussauds exempelvis!!;)
Hoppas ni får en fin resa.
Kramar

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »