Paj med soltorkade tomater och pesto (LCHF)

av Home2Tiny
En god paj tycker jag är ett måste till kräftskivan
och ofta gör jag Västerbottenostpaj, men i år provade jag en ny variant med influenser från Italien som blev en riktig höjdare.
Briepaj med soltorkade tomater och pesto (LCHF)
Ingredienser
  Ingredienser och hur jag gör pajskalet hittar du här
Fyllningen
Ca 2 burkar soltorkade tomater som jag hackar grovt
Ca 150 g Brie
Ca 2 dl riven parmesanost
Ruccolablad
3 ägg
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
3-4 tsk pesto (jag använde ICA:s gröna)
Lite chiliflakes och salt
Så här gör jag
Sätt ugnen på 175 grader
När pajskalet är förgräddat ta ut det och lägg i soltorkade tomater, brie och ruccolablad
Vispa äggen
Vispa i grädde, mjölk, pesto och parmesan
Krydda med salt och chili
Häll över pajskalet
In i ugnen ca 30 minuter tills pajen fått färg.
Serveras med en god sallad eller som tillbehör på kräftskivan!
Jaha tråkväder idag också….Efter gårdagens hagel vet jag knappt vad jag skall tro om chanserna till fler stranddagar. Är hösten verkligen redan här? Jag som trodde jag skulle få långa, sköna, lata dagar i solstolen under semestern, men det blir till att rensa garderober under förmiddagen istället. Inte det roligaste man kan göra, men skönt när det är gjort.
Ha en härlig dag vänner!
Kramisar
T
29 kommentarer
0

LIKNANDE INLÄGG

29 kommentarer

ella 14 augusti, 2013 - 09:17

Med dom ingredienserna kan d ej bli fel,mums!!:)här i dalarna börjar d sakta bli höst..men dom dagar det är sol står man ut:)
kram ha en fin dag

Svar
Linda 14 augusti, 2013 - 10:00

Den här måste absolut sparas i receptmappen.

Jag och Mannen satt här igår kväll och blev sååå sugna på att käka Italienskt så vi skickade iväg ett sms till ett kompispar och frågade om de ville äta italienskt på restaurang i Västerås, så nu är det inbokat. Ääääääälskar det italienska köket.

Kram Linda

Svar
HönaPöna 14 augusti, 2013 - 11:07

mm… låter gott!
Nja, jag vill helst inte tänka höst än. Bara lite, lite sommar till!

Svar
hemma hos lilla mej 14 augusti, 2013 - 11:19

Åh vad gott det låter .Supersmarrigt .Hoppas att man får många soliga sensommar dagar .Än vill jag inte ha höst !!!!Ha en skön onsdag fina du .Kramar Rita ♥

Svar
Bara MammaMilla 14 augusti, 2013 - 12:13

Samma sorts väder som vi har här. Regn, regn och mera regn. Jag rensade ut i min klädkammare tidigare i veckan och precis som du skriver är det himla skönt när det är gjort. Fler projekt att ta tag i finns, men nog kan vi väl få några dagar till med sol och sommarvärme innan det är vår tur att återgå till vardagen. Kram Camilla

Svar
Lotta 14 augusti, 2013 - 12:32

Å, så gott. Kräftor ska det bli här med. Gärna med den här pajen till.

Stor kram finaste du!

Lotta

Svar
Sabelhagens Olivlund 14 augusti, 2013 - 12:55

Vilken god paj! Trost med vädret, hoppas det klarnar upp snart. Här var det ynka 10° i morse, men nu skiner solen fint bland mörka moln. Omväxlande i dag med.
Ha det gott
Kram Maria

Svar
Mirre 14 augusti, 2013 - 13:28

Ojjj så gottit =D

Svar
Petra Nymans Dagbok 14 augusti, 2013 - 14:53

Så underbart gott det såg ut! Nu blev jag riktigt sugen! O du en tur till Nerja med massa bloggkompisar vore ju hur kul som helst någon gång i framtiden! 😉 Kram o ha en härlig lill lördag! /Petra

Svar
Elin Kling 14 augusti, 2013 - 15:07

Mums! 🙂

Svar
Channal 14 augusti, 2013 - 15:10

Oj så fin! Det lät riktigt GOTT!!

Tack för receptet! Kramar Anna

Svar
kavallinskan 14 augusti, 2013 - 15:17

Vilken smarrig paj! Jag ville också ha fler dagar på stranden, ute är det kallt idag men vi får hoppas värmen snart kommer tillbaka!
Ha det bra!
Kram viktoria

Svar
Cilla 14 augusti, 2013 - 15:20

Den såg väldigt god ut! Det är alltid skönt att få rensat ut gammalt så man får plats med lite nytt 😉
Kram

Svar
Annika Soulcityguide 14 augusti, 2013 - 16:46

Det är något speciellt med paj till kräftor… Det behövs liksom! Denna lät väldigt god.
Kram finis!

Svar
Nina - Glamourmamman 14 augusti, 2013 - 17:08

Mums, vad gott!! Säger som flera andra – det här receptet ska jag absolut spara 🙂

Idag har jag varit neråt kusten i dina hemtrakter. Tyvärr var det inte mer sommar där 😉 Men mysigt hade vi!

KRAM

Svar
Livskraft 14 augusti, 2013 - 17:34

Så gott, den måste jag testa.
Tack för receptet.
Kram

Svar
Hilde 14 augusti, 2013 - 17:42

Det låter jättegott! Jag fick inte gjort ett skit under semestern då vi bodde ute:) Nu måste jag snart ha en semesterdag för att hinna ikapp.. Njut semestern..
Kram

Svar
Villa Freja 14 augusti, 2013 - 17:57

Låter så gott.
Ja visst är det skittrist med den här höstkänslan som råder. Har frusit som en tok i dag 🙁 Kram.

Svar
Bittan 14 augusti, 2013 - 18:21

Det lät gottigottgott med brie och pesto . Mmmm
Kör inte LCHF men receptet sparas och ska absolut testas .
tack för det .
Ha det så bra

Kram Bittan

Svar
Jeanette 14 augusti, 2013 - 18:50

Skönt efteråt att få gjort lite nytta, sen kan du lägga dig ute i solstolen eller inne i en soffa och njuta 😉
Kram

Svar
No34 14 augusti, 2013 - 18:55

Älskar soltorkade tomater och pesto, men byter ut parmesanen till västerbottenost för det gillar jag bättre!! Ser verkligen smarrigt ut, och kanske prövas redan på fredag kväll!!
Ha det gott vännen, kram Kate

Svar
Karin 14 augusti, 2013 - 19:20

Hallå! Vad kul att vi hade pajer på våra bloggar båda två. Lite lika med ost och tomat, men tyvärr kommer jag ju inte kunna prova din 🙁 för jag äter ju inte ägg 🙂 Ha det fin Karin

Svar
Hanna 14 augusti, 2013 - 19:36

Det låter gott. 🙂

Svar
Hovdamen Yoyce 14 augusti, 2013 - 19:46

Tack för tipset, det låter jättegott, måste provas! Jag älskar Brieost.

Kram

Svar
anettan 14 augusti, 2013 - 19:59

Jag håller med, jag vill också ha paj och det behöver inte vara västerbottenpaj haha…din paj låter jätte god. Kram Anette

Svar
Mia 14 augusti, 2013 - 20:13

Ååå du ljuvliga människa som bjuder både på goda recept, vackra bilder och livets berättelser. Älskar din blogg på alla sätt och vis =) Kram på dig min sköna.

Svar
Elena 14 augusti, 2013 - 21:07

Gott!

Svar
dianasdrömmar 15 augusti, 2013 - 04:33

Mums vad gott, underbara bilder kram Diana

Svar
Hus Nr.5 18 augusti, 2013 - 08:15

Mmm denna ska jag prova 🙂

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.