Med smak av kaffe och konjak

av Home2Tiny
En försvinnande god efterrätt
  med smak av kaffe och konjak bjöd jag på i torsdags.
Ingen större planering behövs för den här simpla godsaken, utan du svänger snabbt ihop den.
Äggtoddy med smak av kaffe och konjak 
Ingredienser 4 port
4 st äggulor
4 msk socker
  2 dl vispgrädde
Till garnering
Florsocker
Nescafé
Kakao
Konjak
4 st halva äggskal
Så här gör jag
Koka äggskalen
Vispa äggulor och socker
Vispa grädden och häll ner den i äggsmeten
Häll upp i portionsglas
Ställ in i frysen (flyttas till kylen ca 30 min innan servering)
Garnera med florsocker, nescafé och kakao innan servering
Häll konjak i äggskalet och placera i mitten
Servera.
OBS! Gästerna skall hälla konjaken över desserten och blanda ihop allt.
NJUUUUUT!
Här njuter vi av ledigheten och tar dagen som den kommer, passar mig alldeles utmärkt. Nu skall jag gå ut i trädgården och håller tummarna för att vi ska kunna ta årets första fika ute i solen.
Ha det bäst vänner!
Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

35 kommentarer

Hovdamen Yoyce 31 mars, 2013 - 11:26

Det såg ju väldigt festligt ut! Du är duktig på att dekorera och fixa, det är inte jag….

Kram

Svar
Åse 31 mars, 2013 - 11:38

Mmmm så gott det ser ut, hoppas du får en skön stund i solen. Kram

Svar
Välkommen Hem! 31 mars, 2013 - 12:38

Hmmm… intressant efterrätt. Låter lite mysko men är säkert jättegott! 😉
Kram! Judita

Svar
HönaPöna 31 mars, 2013 - 12:40

Visst är det underbart när solen skiner… själv har jag solat mej mot husväggen, härligt!
Önskar dej en fin dag!

Svar
Marie 31 mars, 2013 - 13:26

Men ohh smaskens =D

Svar
Villa Ell 31 mars, 2013 - 13:30

Låter smaksens 🙂
Hoppas du njutit av fika i solen…. Här söderut så strålar solen och det är underbart, man får sticka ut näsan mellan matcherna

Kram Sandra

Svar
Husfrun 31 mars, 2013 - 13:33

Men å vad gott.
Nu är det dags för mig att börja förbereda påskmiddagen 🙂
Kram.

Svar
Helens Universum 31 mars, 2013 - 14:23

Låter verkligen gott!
Kram Helen

Svar
Jane 31 mars, 2013 - 15:05

Vad snyggt upplagt och gott låter det oxå…
Kramar i massor / Jane

Svar
oskrivnablad 31 mars, 2013 - 15:15

Mums!!

Svar
eva 31 mars, 2013 - 15:24

Låter som du haft en super påsk med massa gottit o det där ser ju gottit ut 🙂 ha en fortsatt mysig påskdag kram

Svar
♥Linda♥ 31 mars, 2013 - 15:25

Det där såg riktigt gott ut! Och fina foton med som vanligt. Hoppas du har en toppenhelg med fint väder och en massa kul!
Kram Linda

Svar
soffie 31 mars, 2013 - 16:05

ser fint ut men nu är jag en av dem som ej gillar kaffe så jag vet inte om jag skulle gilla den. ha en fortsatt fin påskhelg..kramen

Svar
Therese 31 mars, 2013 - 16:08

Det såg ju väldans gott ut! 🙂
Hoppas du haft en mysig påsk!
Kram

Svar
Nina - Glamourmamman 31 mars, 2013 - 16:34

Hihi, lustigt – exakt samma dessert som jag bjöd på igår 🙂 Jag testade Mannerheims äggtoddy för ett par år sedan och gillar den skarpt! Och en perfekt påsktouch på den 🙂

Kram på dig!

Svar
Life's Silverlining and I 31 mars, 2013 - 16:40

lät ju gott det där! Kram Nilla

Svar
Hilde 31 mars, 2013 - 17:06

Oh ja, här njuter vi lediga dagar, så skönt! Den där efterrätten såg jättegod ut..
Kram

Svar
H`s enkla vardag 31 mars, 2013 - 17:39

Men, den där efterrätten gjorde jag för några år sedan, mycket festlig och med lite vuxen smak!
Den hade jag hunnit glömma bort! Blev den omtyckt?
Kram Helena

Svar
svart vitt och rött 31 mars, 2013 - 17:45

WOW vad snyggt!! Riktigt coola bilder!

Svar
Bara Sara 31 mars, 2013 - 17:54

Spännande kombo!! Jag gillar ägg jättemycket men är ovan att testa dem i rå form! Borde testa ditt recept! Kram Sara

Svar
http://mysbella.blogg.se/ 31 mars, 2013 - 17:56

Mums både lyxigt å gott!:D

Kraam Izabell

Svar
Malin 31 mars, 2013 - 19:35

Alltså, du är ju såååå himla duktig på mat och bakning! Fattar inte det! Eller jo det är klart jag gör. Men Gud va roligt! Vilken lyx för din familj, hihi!!!;)
Ser så mumsigt ut!!!!
Kram fina!

Svar
Sabelhagens Olivlund 31 mars, 2013 - 20:03

Vilken snygg efterrätt!! Gillar det som är enkelt:).
Ha en skön kväll.
Kram Maria

Svar
A House With A View 31 mars, 2013 - 20:13

Men vilken spännande efterrätt!!! Och så kul med konjaken i äggskalet 🙂 Sååå fina bilder, du kan du!!!

Stöööörsta kraaaamen aka

Svar
mitt liv som jag 31 mars, 2013 - 20:29

Åh, alltid skoj med lite nya tips på efterrätter :).

Jag gillar verkligen dina silverägg i förra inlägget, så fina!

Ha det toppen! Kram Jennifer

Svar
cecce 31 mars, 2013 - 21:13

Vilket bra tips på efterrätt! Tack!

God fortsättning på påskhelgen!

Kram Cecce

Svar
Susjos 31 mars, 2013 - 21:33

Ser så god ut! och enkel att göra va? Vill jag prova! Men någon konjak har jag inte. Kanske man kan prova med Whisky? Eller punch?!
God Fortsättning på Påsken!
Jag ser fram emot att äntligen få fira lite påsk i morgon när jag vaknar med god mat och dryck!
Kram

Svar
Hemma på Sjuan 31 mars, 2013 - 21:47

Ser gott ut! Men nog inget för mig om inte lärt mig dricka kaffe 😉
Satt ute på altanen en lång stund idag, underbart! Kramis Suss

Svar
anettan 31 mars, 2013 - 22:26

Vad fint det ser ut och gotti gotti. Kram Anette

Svar
elin en trappa upp 1 april, 2013 - 02:31

Så gott ut!

Svar
dianasdrömmar 1 april, 2013 - 04:52

Mums en sån vil ljag ha ibacken idag kram Diana

Svar
Tina 1 april, 2013 - 06:18

Gotteligottgott!!

aprilkram

Svar
Annes vita rum 1 april, 2013 - 06:54

Såå gott det där ser ut! Och vackra bilder! Ha en fin sista påskdag..kramizar

Svar
Karin 20 april, 2019 - 15:38

Wow, efterrätten var ju för läcker! Måste prova 🙂 GLAD PÅSK!

Svar
Home2Tiny 20 april, 2019 - 16:20

Den är ljuvligt god, en av mina favoriter. Glad Påsk!

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »