1,7K
En försvinnande god efterrätt
med smak av kaffe och konjak bjöd jag på i torsdags.
Ingen större planering behövs för den här simpla godsaken, utan du svänger snabbt ihop den.
Ingen större planering behövs för den här simpla godsaken, utan du svänger snabbt ihop den.
Äggtoddy med smak av kaffe och konjak
Ingredienser 4 port
4 st äggulor
4 msk socker
2 dl vispgrädde
Till garnering
Florsocker
Nescafé
Kakao
Konjak
4 st halva äggskal
Så här gör jag
Koka äggskalen
Vispa äggulor och socker
Vispa grädden och häll ner den i äggsmeten
Häll upp i portionsglas
Ställ in i frysen (flyttas till kylen ca 30 min innan servering)
Garnera med florsocker, nescafé och kakao innan servering
Häll konjak i äggskalet och placera i mitten
Servera.
OBS! Gästerna skall hälla konjaken över desserten och blanda ihop allt.
NJUUUUUT!
Här njuter vi av ledigheten och tar dagen som den kommer, passar mig alldeles utmärkt. Nu skall jag gå ut i trädgården och håller tummarna för att vi ska kunna ta årets första fika ute i solen.
Ha det bäst vänner!
Kramisar
T
35 kommentarer
Det såg ju väldigt festligt ut! Du är duktig på att dekorera och fixa, det är inte jag….
Kram
Mmmm så gott det ser ut, hoppas du får en skön stund i solen. Kram
Hmmm… intressant efterrätt. Låter lite mysko men är säkert jättegott! 😉
Kram! Judita
Visst är det underbart när solen skiner… själv har jag solat mej mot husväggen, härligt!
Önskar dej en fin dag!
Men ohh smaskens =D
Låter smaksens 🙂
Hoppas du njutit av fika i solen…. Här söderut så strålar solen och det är underbart, man får sticka ut näsan mellan matcherna
Kram Sandra
Men å vad gott.
Nu är det dags för mig att börja förbereda påskmiddagen 🙂
Kram.
Låter verkligen gott!
Kram Helen
Vad snyggt upplagt och gott låter det oxå…
Kramar i massor / Jane
Mums!!
Låter som du haft en super påsk med massa gottit o det där ser ju gottit ut 🙂 ha en fortsatt mysig påskdag kram
Det där såg riktigt gott ut! Och fina foton med som vanligt. Hoppas du har en toppenhelg med fint väder och en massa kul!
Kram Linda
ser fint ut men nu är jag en av dem som ej gillar kaffe så jag vet inte om jag skulle gilla den. ha en fortsatt fin påskhelg..kramen
Det såg ju väldans gott ut! 🙂
Hoppas du haft en mysig påsk!
Kram
Hihi, lustigt – exakt samma dessert som jag bjöd på igår 🙂 Jag testade Mannerheims äggtoddy för ett par år sedan och gillar den skarpt! Och en perfekt påsktouch på den 🙂
Kram på dig!
lät ju gott det där! Kram Nilla
Oh ja, här njuter vi lediga dagar, så skönt! Den där efterrätten såg jättegod ut..
Kram
Men, den där efterrätten gjorde jag för några år sedan, mycket festlig och med lite vuxen smak!
Den hade jag hunnit glömma bort! Blev den omtyckt?
Kram Helena
WOW vad snyggt!! Riktigt coola bilder!
Spännande kombo!! Jag gillar ägg jättemycket men är ovan att testa dem i rå form! Borde testa ditt recept! Kram Sara
Mums både lyxigt å gott!:D
Kraam Izabell
Alltså, du är ju såååå himla duktig på mat och bakning! Fattar inte det! Eller jo det är klart jag gör. Men Gud va roligt! Vilken lyx för din familj, hihi!!!;)
Ser så mumsigt ut!!!!
Kram fina!
Vilken snygg efterrätt!! Gillar det som är enkelt:).
Ha en skön kväll.
Kram Maria
Men vilken spännande efterrätt!!! Och så kul med konjaken i äggskalet 🙂 Sååå fina bilder, du kan du!!!
Stöööörsta kraaaamen aka
Åh, alltid skoj med lite nya tips på efterrätter :).
Jag gillar verkligen dina silverägg i förra inlägget, så fina!
Ha det toppen! Kram Jennifer
Vilket bra tips på efterrätt! Tack!
God fortsättning på påskhelgen!
Kram Cecce
Ser så god ut! och enkel att göra va? Vill jag prova! Men någon konjak har jag inte. Kanske man kan prova med Whisky? Eller punch?!
God Fortsättning på Påsken!
Jag ser fram emot att äntligen få fira lite påsk i morgon när jag vaknar med god mat och dryck!
Kram
Ser gott ut! Men nog inget för mig om inte lärt mig dricka kaffe 😉
Satt ute på altanen en lång stund idag, underbart! Kramis Suss
Vad fint det ser ut och gotti gotti. Kram Anette
Så gott ut!
Mums en sån vil ljag ha ibacken idag kram Diana
Gotteligottgott!!
aprilkram
Såå gott det där ser ut! Och vackra bilder! Ha en fin sista påskdag..kramizar
Wow, efterrätten var ju för läcker! Måste prova 🙂 GLAD PÅSK!
Den är ljuvligt god, en av mina favoriter. Glad Påsk!