Recept på Focaccia LCHF

av Home2Tiny
Recept på Focaccia LCHF

Godmorgon vänner

Idag vaknade jag med mer energi än på länge. Kan det bero på att solen strålar från en blå himmel och att det spritter i mig av ljuset som strömmar in genom de icke välputsade fönsterna.
Får se om man kan tillbringa dagen ute eller om det fortfarande blåser isiga vindar.
Igår var jag mest inne hela dagen. Jag bakade, städade och lagade mat. Bland annat bakade jag en Focaccia LCHF som är fantastiskt god.
Om ni som äter LCHF blir sugna på bröd till bland annat soppa måste ni testa detta. Som vanligt är det inte komplicerat på något sätt, bara att vispa ihop.

 

Recept på Focaccia LCHF

 FOCACCIA LCHF

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

4 ägg
200 g Philadelphiaost
100 g smält smör
2 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1 1/2 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

Till garneringen
100 g Fetaost
Oliver
Flingsalt
Olivolja
Färsk rosmarin

SÅ HÄR GÖR JAG

Sätt ugnen på 200 grader
Vispa upp äggen
Tillsätt Philadelphiaosten och vispa till en slät smet
Vispa ner det smälta smöret
Blanda de torra ingredienserna i en skål
Vispa ner dem i smeten
Häll smeten i en smord form
Tryck ner valfri garnering (jag använde enl ovan)
Ringla över olivolja och strö över flingsalt
Grädda i ca 25 minuter i ugnens mitt
Did You Make This Recipe?
Har du lagat det här receptet? Tagga mig på Instagram @Home2tiny

 

Recept på Focaccia LCHF
Till killarna gjorde jag Leilas focaccia som ni hittar recept på här. Jag garnerade deras bröd med parmesanost och färsk rosmarin.


Till detta serverades en mustig och smakrik fisksoppa med kräftstjärtar och aioli, så gott.  Du hittar recept på soppan HÄR
Efter den måltiden förflyttade jag mig bara till soffan och jäste som en säl, surfade och kollade The Following.
Nej nu måste jag allt ta tag i den här dagen. Hoppas det är tillräckligt varmt ute för fotografering.
Har några tankar och idéer som jag vill testa, sen måste man fika något gott och förhoppningsvis ta en promenad.
Japp, det blir en bra dag idag med.
Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

26 kommentarer

wildrose 23 mars, 2013 - 10:25

Oj vilken lyxig soppa!

Ja jag saknade också bröd när jag LCHF:ade så det receptet hade varit något att prova!

Hoppas du får en fin lördag!
Kram!

Svar
Bakom dörr nr. 11 23 mars, 2013 - 11:02

Såg väldigt gott ut, måste provas. Ha en underbar lördag 🙂 Kram Pia

Svar
Marie 23 mars, 2013 - 11:04

Ohh så härligt positivt inlägg och så goda ting du verkar ha gjort
mums
kramar

Svar
Fru Eriksson 23 mars, 2013 - 11:23

Låter & ser gottit ut…
Tack för Receptewt 🙂
/Kram

Svar
Hemma på Sjuan 23 mars, 2013 - 11:46

Så gott! Måste jag testa, smarrigt till soppan.
Jag har verkligen svårt att låta bli brödet. Köper lchf-bröd här på Maxi som jag äter…
Ha en fin lördag, kramis Suss

Svar
Annlin:s 23 mars, 2013 - 12:13

Det receptet hamnar i min receptbok! Idag var det lite bättre väder ute. Jag har suttit ute ett tag och solat mig vid garageporten som liggre i lä.
Kram
Anneli

Svar
Annas röda stol 23 mars, 2013 - 12:40

Ser fantastiskt gott ut!!! Och härliga bilder du bjuder på :))) Ha en trevlig kväll. Kram Anna

Svar
Helén i Vilrummet 23 mars, 2013 - 14:43

Mmmmm. Det supergott ut!

Kram Helén

Svar
Milla 23 mars, 2013 - 15:21

Det där såg gott ut! Jag och maken äter ju GI – typ nästan på samma vi som LCHF – en period skippade vi bröd men inte helt numera men man känner av när man ätit för mycket. Pajdeg och sånt gör jag oftast av mandelmjöl. Jag såg att du har IBS, är lite nyfiken om du haft problem med magvärk då och om du hittat något förutom kost som hjälper? Min son har IBS sedan tonåren och just nu är det miserabelt, men han reagerar inte alls på kosten utan andra orsaker. Tuff diagnos är det minst sagt. kram Milla

Svar
Dagar av lycka 23 mars, 2013 - 16:55

Mmmmm, det lät ju inte helt fel 🙂

Hoppas att du har haft en härlig dag ute i den sköna solen!

Kraaaaaam Anna

Svar
Hovdamen Yoyce 23 mars, 2013 - 17:05

Mmmmm såååå gott det låter!! Jag tror jag ska testa omedelbart, jag återkommer, tack för tipset!

Kram

Svar
Hilde 23 mars, 2013 - 18:19

Mums vad gott det låter.. Tack för receptet..
Kram

Svar
Lotta i USA 23 mars, 2013 - 19:28

Jag döööör så gott det ser ut!!!

Jag vill äta precis allt. Ska spara recepten!

Stor kram och ha en skön fortsättning på helgen

Lotta

Svar
Karin 23 mars, 2013 - 20:03

Hallå! Å vad gott det ser ut med fisksoppa och focaccia, men jag håller mig till Leilas, för jag äter inte ägg och då är inte LCHF-bröd min grej riktigt 🙂 Ha en finfin fortsättning på helgen Karin

Svar
Vikeskärs hem och ting 23 mars, 2013 - 20:09

Så gott, allt går med LCHF 🙂 Hoppas dagen var bra…
Kram kram

Svar
HönaPöna 23 mars, 2013 - 20:40

Vilka fina bilder… och det där receptet ska jag allt prova nån gång!

Svar
Bromans Bravader 23 mars, 2013 - 21:21

Smaskigt ser det ut att vara =)
Kram Jannike

Svar
Bodil Brink Morse 23 mars, 2013 - 21:21

Hoppas promenad och fotograferingen gick som du planerat.
Vad himla gott det ser ut med focaccia. Fast jag gillar inte oliver, haha.
Ha nu en riktigt skön söndag.
Kram Bodil.

Svar
Anna 24 mars, 2013 - 06:56

Ser ju supergott ut, måste printa ut detta recept 🙂

Ha en skön söndag! kram

Svar
A House With A View 24 mars, 2013 - 08:40

Mmmm supergott! Och fina foton! Jag funderar faktiskt på att äta lite mer Lchf så det där receptet tackar jag för 🙂

Önskar dig en finfin söndag!

Kraaaaaaaam aka

Svar
Therese 24 mars, 2013 - 16:34

Så fint!
Jag måste prova att göra det där LCHF-brödet, ser jättegott ut! 🙂
Kram

Svar
sussi 25 mars, 2013 - 10:14

Åh så mycket gott och härliga bilder. Ha en jätte mysig påsk du med kram Sussi

Svar
Frida mitt i livet 25 mars, 2013 - 10:33

Mums, ser jättegott ut! Måste testas! 😉

Svar
oskrivnablad 25 mars, 2013 - 17:50

Jag blev nyfiken på fisksoppan jag. Recept tack! 🙂 Kram

Svar
Karinas inspiration 26 mars, 2013 - 09:41

Brödet ser jättegott ut! Måste testa att baka det:))

Svar
Jessica - Svart på vitt 27 mars, 2013 - 21:33

Tack för tipset! Jag måste definitivt testa detta bröd!
Kram kram

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »