M som i

av Home2Tiny
Mascara

 Ni är väl som jag och använder mascara i stort sett varje dag, med olika resultat beroende på märke. Mängder med färger och olika slags varianter på hur dina fransar ska uppfattas, cat eye, volume, sexy curves (What?), osv, osv,  jag menar det är en djungel där ute av produkter och jag blir bara förvirrad.

 Eftersom jag oftast blir lite stressad och börjar känna av en lätt svettning när jag ska handla smink i alla former tar jag ofta snabba beslut och hoppas på ett bra resultat när jag skall använda det. Men det är då nästa bekymmer börjar. Jag vet inte hur det är för er men för mig kryper nästippen allt längre in i spegeln för att kunna se de där förbaskade ögonfransarna som blir mindre o mindre för varje år som går. Varje morgon förbrukas en hel hög med tops för att tvätta bort färg som inte behagar hamna på ögonfransarna utan kletas utmed hela ögat i stället. Nu tänker ni, varför färgar hon inte fransarna. Har provat, men det funkade inte riktigt.

Nåja än har jag har inte gett upp hoppet om att få ögonfransarna att verka längre och tjockare för att ge ögat ett öppnare utseende som den “sanna” reklamen säger.

Sätt nu inte kaffet i vrångstrupen men ett annat område jag använder mascaran till är håret. Som sagt, 20 är man inte längre och var de där grå kommer ifrån, det vete gudarna. Men de kommer och vackert är det inte när man är svarthårig i övrigt. Vill man gå omkring som en skunk, nej inte precis. Har jag råd att springa till frisören var o varannan vecka? Nej skriker min plånbok (och man) så jag brukar helt enkelt dra med mascaraborsten i håret och färga bort benan. Knäppt? Kanske. Funkar det? Ja ett tag tills det krisar och jag ringer till min frisör i panik och måste ha en tid NU för färgning. Är ni fler där ute som mig eller har ni kanske något bra tips hur man håller benan i schack.
Japp det var lite mascarasnack såhär en tisdagskväll.
Bokstavsutmaningen pågår november ut och för varje kommentar jag får i
mina A-Ö inlägg skänker jag en krona till cancerfonden. Kika också in
till Bara Sara som länkar till alla andras bidrag i utmaningen.
Kramisar
T
13 kommentarer
0

LIKNANDE INLÄGG

13 kommentarer

Anneli Linder 13 november, 2012 - 17:48

Jag har äntligen hittat min mascara på Kicks. Det är Clinique som man tar bort med varmt vatten. Jag hade tidigare problem med att det inte satt kvar hela dagen och ville inte ha vattenfast. Så denna är perfekt för mig.
Kram
Annlin:S

Svar
Maria- Wikers Liv 13 november, 2012 - 20:14

Åh vad du är rolig! 🙂
Kram /Maria

Svar
hönapöna 13 november, 2012 - 20:39

mascara är en viktig sak i livet…! En gång har jag också färgat benan, men nu om det blir kris slänger jag i en toning mellan klipptiderna. Frisörer brukar inte gilla det, men jag vet inte om de gillar mascara heller…! 🙂
Gillar ditt fina halsband!

Svar
Melody Shih tzu 13 november, 2012 - 20:47

Vad du är härlig! Och alltid så snygg!
Kram
Melodys matte

Svar
Dagar av lycka 13 november, 2012 - 21:05

Hahaha, fiffigt! Förstår precis vad du menar. jag lägger färg i min utväxt varannan vecka och då är det ändå rejält plågsamt de sista dagarna. Gräsligt är vad det är! Vart sjutton kommer alla vita hårstrån från????

Kram
/Anna

Svar
Karin 13 november, 2012 - 21:20

Hejsan! Det här var ett superkul tips, problem bara om man inte ha svart hår 🙂 Karin

Svar
Välkommen Hem! 13 november, 2012 - 21:29

Skrattade gött när jag såg din tokiga bild! Men så himla smart egentligen! Om det hade funnits en ljus mascara hade jag inte tvekat en sekund att göra likadant! För jag är också en av dem som tonar hårbotten själv vilket resulterar i att håret känns tunnare o tunnare…! Hjälp!
Vaddå?? Börjar man bli gammal???!! Näheeejdå! 😉
Kram o tack för fina kommentarer hos mig!

Svar
Svart, vitt & rött 13 november, 2012 - 21:33

Lancome "Hypnose" är suuuperbra, om du vill ha ett tips! En sådan där snabbfix för håret borde de komma på tycker jag:-) Så himla bra det hade varit att snabbt o lätt täcka de små otäckingarna 🙂 Ha en go kväll!

Svar
H`s enkla vardag 13 november, 2012 - 21:33

Ha ha vad rolig du är!!!! Smart ide! Jag var mörk förr men eftersom de grå tog över så blev jag åt det ljusa hållet istället och de grå syns knappt!
Vet att det finns nån typ av pensel som man kan färga bara utväxten på!
kram Helena

Svar
dianasdrömmar 14 november, 2012 - 05:25

Fniss, du är för härlig 🙂 mascara skulle jag inte klara mig utan det är ett måste varje dag stor kram Diana

Svar
Åse 14 november, 2012 - 07:31

Fniss vilket härligt inlägg och nog känner jag igen mig ! Ha en fin dag .

Svar
sofia PR 14 november, 2012 - 12:24

Fantastiska ljuskronan som alltid står på önskelistan skymtar i bakrunden ser jag:) Kul att du lämnade en kommentar för nu hittade ju jag hit:)

Kram Sofia PR

Svar
ulrica 23 mars, 2016 - 13:20

Smart idé :). Jag kör med ögonskugga, det fick jag lära mig av en makeupartist en gång. Han lade ögonskugga i olika nyanser i håret, inte bara för att täcka de gråa stråna utan även för att skapa skiftningar i håret inför fotograferingar och liknande. Han lade även i ögonskuggor som skimrade lite för att få mer lyster osv osv.. så jag kör en brun ögonskugga som jag kladdar på när jag behöver 🙂
Kram

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.